Vacancy (2007)

  Et ægtepar strander på et øde beliggende motel, hvor det snart står klart, at de er i fare for at blive nogle psykopaters næste ofre.


  OVERNATNING MED BONUS

  Fyrig thriller med effektiv gyser-overbygning: "Vacancy" lade ikke nogle cylindre være undertændte i et simpelt, men effektivt set up, der bl.a. er tydeligt inspireret af Hitchcock-klassikeren Psycho (1960).

   

  Yderst ubehagelige overraskelser

  Det dysfunktionelle ægtepar, Amy og David, må holde ind til siden med motorproblemer på en udkantslandevej. Men det motel, de ufrivilligt må tjekke ind på, skal snart vise sig at gemme på nogle yderst ubehagelige overraskelser.

   

  Morderisk fetisch

  Snart står det klart, at hvis ikke de finder en måde at flygte på, bliver de ofre for en række psykopaters udsøgt morderiske fetisch: Sammen med hotelbestyreren har de i det øde motels gæster fundet en hemmelig adgang til at optage såkalde snuff-film, dvs. film, hvor folk bliver slagtet for åbent kamera.

   

  Åbenlyse dumheder

  Mark L. Smiths manuskript halter i dén grad, når vi præsenteres for stereotyperne Amy og David og deres indbyrdes skænderier og efterfølgende åbenlyse dumheder. Men det er omvendt også de små klichéer, der ofte kan antænde en gyserfilm.

   

  Jordslået og uhumsk

  Det studieoptagede helvede i og omkring det klamme motel har til gengæld meget af det helt rigtige. Detaljerigdommen er stor: Alt er jordslået og uhumsk, og klaustrofobien sættes effektivt på prøve, da der viser sig at være et underjordisk tunnelnetværk under motellet. Niveauet af (hysterisk overskruet) underlægningsmusik er ofte decideret høreværnskrævende.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Gyser, Thriller, 85 min.

  Dansk titel: Vacancy
  Instr: Nimród Antal Prod: Hal Lieberman Manus: Mark L. Smith Foto: Andrzej Sekula Klip: Armen Minasian Mus: Paul Haslinger