Cocaine Bear (2023)

  En kæmpe sending narkotika havner i et naturreservat. Her begynder en bjørn at sniffe, og dét får konsekvenser.


  EN VÆLDIG SKÆV IDÉ

  Skuespilleren Elizabeth Banks, bl.a. kendt fra sin rolle i Spider-Man-filmene, står her bag kameraet i en gakket komedie, man – med risiko for at støde nogen – vel godt kan kalde rendyrket drengerøvshumor.

   

  Sagesløs bjørnehovedrolle

  "Cocaine Bear" giver nemlig en sagesløs bjørn hovedrollen, idet den får "alle tiders mulighed", da en enorm sending narkotika havner i dens naturreservat. Nu kan den sniffe og æde "det hvide guld", ligeså tosset, samvittigheden tillader det. Og ve den, der kommer på tværs for det nye liv i "det evige himmerige".

   

  Vældig skæv idé

  Det er en vældig skæv idé, manuskriptforfatter Jimmy Warden dér har fået sig, og – i nogle få sammenhænge – såmænd også ganske spidsfindig. For der bliver ikke lagt skjul på, at dagsordenen er pjat med lir og lal på, og dét er, hvad filmen overlever på: Selvironisk distance.

   

  Ultraovergearet

  Resten er et overflødighedshorn af ultraovergearet og tilsvarende dumsmart "humor", der giver velkendt provinsiel stand-up-komik baghjul. Det er dette scenarie, de sagesløse skuespillere (herunder Ray Liotta i en af sine allersidste optrædener) skal forsøge at spille ind i, og det er en hård opgave.

   

  Krydderifattig

  Helhedsoplevelsen er krydderifattig og komplet ublufærdig bøvet: Efterhånden stikker idiotien af. I starten havde den måske nok en flig af charme, men snart dynges alle over med umorsomme indslag, der alle i en eller anden grad hylder narkotikaens rusmiddeleffekt og "behændigt" undlader at lade vores bjørneven gøre sig grimme oplevelser med stoffet. Hermed gør filmen hovedrolleindehaveren – og tilskuerne – en bjørnetjeneste.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2023, USA, Komedie, Action, Thriller, Dyr på film, Børn på film, Teenagere, 95 min.

  Dansk titel: Cocaine Bear
  Instr: Elizabeth Banks Prod: Elizabeth Banks, Brian Duffield, Max Handelman, Phil Lord Manus: Jimmy Warden Foto: John Guleserian Klip: Joel Negron Mus: Mark Mothersbaugh