Wicked (1998)

    14-årige Ellie vil gøre alt for at forføre sin far. Måske får hun chancen, da moren dør. Men hvem lurer egentlig hvem?


    SPIDSFINDIG THRILLER

    Denne i det store spil ukendte thriller fortjener et bredere publikum. Ikke kun på grund af en enestående, ætsende og uforligneligt indsigtsfuld teenage-præstation af Julia Stiles, men også fordi både historien og den tekniske formidling er præget af stor kreativitet og musikalitet, der frisker thrillergenren op.

     

    Rebelsk teenager

    Stiles er den 14-årige, rebelske Ellie, der vil gå langt i sine bestræbelser på at forføre sin far og gøre ham til sin elsker. Særligt efter morens pludselige død synes Ellie at have gode kort på hånden... Eller, det tror hun i hvert fald selv.

     

    Der stikker mere under

    Detective Bolan er på sagen (filmens anden glimrende præstation – af altid gode Michael Parks), og han mistænker snart Ellie for at stå bag drabet på moren. Men stikker der i virkeligheden ikke mere under? Der er jo også den slibrige nabo, der udviser stor (seksuel) interesse for Ellie...

     

    Veloplagt instruktør

    Ingen tvivl om at genren her prøves af af en yderst veloplagt instruktør: Michael Steinberg vrider og drejer det hele et par gange og lykkes overraskende godt i at sætte Eric Weiss' sprælske manuskript i svingninger.

     

    Stjæler stemninger

    Selvom musikken klart stjæler mange stemninger undervejs – eller i hvert fald dikterer dem – hører den til blandt filmkomponist Cliff Martinez' absolut mest veloplagte og er isoleret set ret så fascineret lytning.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1998, USA, Thriller, Teenagere, Børn på film, 88 min.

    Dansk titel: Wicked
    Instr: Michael Steinberg Prod: Frank Beddor Manus: Eric Weiss Foto: Bernd Heinl Klip: Daniel Gross Mus: Cliff Martinez