Secondhand Lions (2003)

    En forsømt teenager plantes på ubestemt tid af sin fraværende mor hos to udkantsonkler. Kan der komme noget godt ud af dét?


    UDKOGT FAMILIEHYGGE

    Med flagskibene Michael Caine og Robert Duvall helt i front er nysgerrigheden i retning af dette familiekomiske hyggedrama vakt. Men de to herrer og deres blotte tilstedeværelse er desværre også det eneste positive, der er at sige om "Secondhand Lions".

     

    Osmen stadig barn

    Barnestjernen Haley Joel Osment har her en af sine allersidste våde-dådyrøjne-nuttet-amerikansk-gøgegunge-roller, før overgangsstemmen – og sikkert også andre faktorer – sendte ham i nye og mindre eksponerede retninger i filmverdenen.

     

    Forsømt af mor

    Teenageren Walter er frygtelig forsømt af sin kunstigt-overgearede mor, der kun tænker på sig selv. Derfor planter hun da også uden at blinke sønnike på ubestemt tid hos drengens to udkants-grandonkler: Det er hhv. Caine og Duvall, og de er absolut ikke børnestemte, men nu er det bare med at oppe sig!

     

    Dybt uinterresant

    Hen ad vejen bløder forholdene lidt op, og Walter hører nogle farvestrålende historier om onklernes fare- og actionfyldte fortid. Disse fortællinger får vi så til gengæld i eventyrlige, men tilsvarende outreret støjende – og tilmed i helheden dybt, dybt uinteressante – tilbageblik.

     

    Nærved hysterisk

    Læg hertil en nærved hysterisk komisk drejning på hele coming of age-tematikken hos 2 x udkantsonkel (i både lyd, musik, spil og billede), og du har en familiefilmoplevelse kun lige akkurat over skylle-ud-med-badevandet-niveau.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024