The Concorde... Airport '79 (1979)

    Et Concorde-overlyds-passagerfly kommer i alvorlige problemer, da flere missiler pludselig fyres i dets retning.


    NEDTUR I HØJDEN

    Sammenhængende film:

    Airport (1970)

    Airport 1975 (1974)

    Airport '77 (1977)

    The Concorde... Airport '79 (1979)

     

    Som scoop til den sidste film i 70'er-"Airport"-franchisen castede man Concorde-overlyds-passagerflyet, der her sidst i 70'erne netop var sat i faste ruteflyvninger, hvilket bl.a. betød, at en tur fra Europa til USAs østkyst kunne klares på lidt over 3 timer. Først i 2003 droppedes det helt at flyve med Concorden, da det ganske enkelt var for dyrt.

     

    18 kilometer over kloden

    I "Airport"-sammenhæng kommer Concorde-flyet i alvorlige problemer hævet 18 kilometer over kloden. Det viser sig nemlig, at passagerflyet pludselig er mål for flere missiler – og de dygtige piloter må undvige ad flere omgange. Spørgsmålet er, om det er for sent...

     

    Frem i førersædet

    Fjerde film er ikke den allerstærkeste i serien (det er 3'eren), men der er stadig action og fly-mekanisk fascinationskraft nok til at fastholde et pænt niveau af underholdning. Birollegalleriet er ligeså fesent, som vi kender det fra de foregående film, mens George Kennedys Joe Patroni-figur, der har medvirket i alle film, for første gang er trukket fint frem i førersædet.

     

    Lander med skindet på næsen

    Mange af de visuelle effekter er yderst primitive, og flere af actionsekvenserne i luften har meget lidt med virkelighedens aviation at gøre. Men det er ikke noget, der decideret skriger til himlen, og "Airport 4" lander med skindet på den spidse flynæse.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024