Airport 1975 (1974)

  Et kæmpe 747-fly fyldt med passagerer kolliderer i luften med et mindre fly. Det efterlader et stort hul i siden – og ingen piloter!


  STEWARDESSEN VED RORET

  Sammenhængende film:

  Airport (1970)

  Airport 1975 (1974)

  Airport '77 (1977)

  The Concorde... Airport '79 (1979)

   

  Milevidt bedre end den oprindelige "Airport"-film fra 1970. Denne gang er der rent faktisk både teknisk tæft og blot en smule sammenhængskraft over løjerne højt til vejrs, og den anden katastrofefilm i serien er både underholdende og glimtvis spændende – de mange håbløse overdrivelser til trods.

   

  Stewardessen ved roret

  Et kæmpe 747-fly fyldt med passagerer kolliderer i luften med et mindre fly. Det efterlader kæmpen med et stort hul i siden – og uden piloter! Nu må en snarrådig stewardesse tage styringen, mens hun venter på, at en pilot fires ned gennem hullet i skroget fra en redningshelikopter.

   

  Teknisk svære detaljer

  Altså ikke helt enkle sager at filme troværdigt i 1974, og det er da også i disse teknisk svære detaljer, at filmen falder igennem. Til gengæld vindes der markant terræn i den ultralækre luftfotografering mellem høje, sneklædte bjerge. Her er spændingen intakt.

   

  Færre lalleglade typer

  Persongalleriet er næsten ligeså overbroget og fjollet som i 1'eren, men 2'eren rummer dog langt færre lalleglade replikker og typer, selvom de stadig er her, åbenbart som en del af "Airport"-konceptet. Og så er det egentlig rimelig vellykket med Gloria Swanson, der spiller sig selv som et af flyets passagerer.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023