Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes (2022)

  Seriemorderen John Wayne Gacy afdækkede på lydoptagelser fra fængslet sin ufattelige stribe på over 30 mord på unge mænd op gennem 1970'erne.


  VIRKELIGHEDEN OVERGÅR FANTASIEN

  Film og tv om John Wayne Gacy:

  Dear Mr. Gacy (2010)

  Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes (2022)

   

  John Wayne Gacy var en af 1970'ernes mest ekstreme seriemordere, der gennem en lang årrække lykkedes med at slå over 30 unge, homoseksuelle mænd ihjel – og begrave de fleste af dem i sin krybekælder! Det er stof, som selv de mest ekstreme gyserfilm eller mareridt næppe kunne fantasere over, men i tilfældet John Wayne Gacy overgår virkeligheden fantasien.

   

  Ingen anger

  Joe Berlinger har skabt mini-dokumentareserier ud fra samme "Conversations with a Killer"-koncept om Ted Bundy, Jeffrey Dahmer og nu altså Gacy. På mange måder var Gacy den mest psykopatiske af dem, i hvert fald når det kom til at latterliggøre alvoren i sine forbrydelser. Således er der absolut ingen anger at spore i de til lejligheden afstøvede lydoptagelser, som Gacy gennemførte i fængslet med en journalist.

   

  Virkeligheden under huden

  Fortællestilen er lige tanden for popsmart, men den bestialske virkelighed går alligevel under huden, når arkivoptagelserne af ugerningerne begået af 70'ernes nådesløse monster ruller over skærmen. Det er hårrejsende og uden sammenligning komplet ufatteligt. Særligt fordi Gacy evnede at leve et dobbeltliv med både kone og børn, så ingen fattede mistanke, før han endelig blev sløset med sine forberedelser og "rekruttering".  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2022, USA, Dokumentar, Krimi, Biografi, Seriemordere, Homoseksuelt tema, 183 min.

  Dansk titel: Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes
  Instr: Joe Berlinger Foto: Alexander Mandiola Klip: Cy Christiansen, Jennifer Honn Mus: Justin Melland
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation