Dear Mr. Gacy (2010)

  Den unge studerende Jason vil skrive en opgave om en fængslet seriemorder, men kommer lidt for tæt på uhyret.


  UHYRETS MAGT

  Film og tv om John Wayne Gacy:

  Dear Mr. Gacy (2010)

  Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes (2022)

   

  Det virkelige livs bestialske seriemorder, John Wayne Gacy, havde mindst 33 mord på drenge og unge mænd på samvittigheden, da han endelig havnede bag tremmer i 1978.

   

  Brev til en seriemorder

  "Dear Mr. Gacy" fortæller historien om en anden virkelig skæbne, den universitetsstuderende teenager Jason Moss. Han vil meget gerne skrive en større opgave om Gacy, og for at være så original som mulig i sin tilgang, skriver han et brev til seriemorderen i håbet om at vække hans opmærksomhed.

   

  En strøm af ondskab

  Det lykkes, og inden længe er de to ivrige udvekslere af "meninger" gennem brev- og telefonkorrepondance. Men Jason kan ikke styre den strøm af ondskab, som den udspekulerede Gacy er ved at suge ham ind i, og det er meget tæt på at ende gruelig galt.

   

  Fuld af indlevelse

  Fuld af indlevelse fra de to protagonister og fortalt i en stil, der aldrig forfalder til de helt store armbevægelser, er filmatiseringen af hændelserne (og bogen "The Last Victim" af Jason Moss og Jeffrey Kottler) meget opslugende.

   

  Dygtig formidling

  William Forsythe er dygtig til at formidle den ufiltrede psykopatiske ondskab, mens Jesse Moss (der i øvrigt ikke har nogen relation til det virkelige livs Jason Moss) effektivt indrammer teenagerens overmod. Filmen er desværre underkastet alt for rigelige mængder styrtende musik.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2010, Canada, Krimi, Thriller, Drama, Biografi, Teenagere, Seriemordere, Fængselsfilm, 103 min.

  Dansk titel: Dear Mr. Gacy
  Instr: Svetozar Ristovski Prod: Gordon Yang Manus: Kellie Madison Baseret på: bogen "The Last Victim" af Jason Moss og Jeffrey Kottler Foto: Larry Lynn Klip: Scott Belyea Mus: Terry Frewer