Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

  Det virkelige livs seriemorder, Ted Bundy, havde en lang række mord på samvittigheden. Men hvem var manden egentlig?


  ISNENDE INDSIGT

  Ted Bundy-dokumentarer og spillefilm:

  Ted Bundy (2002)

  Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

  Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

  Ted Bundy: Falling for a Killer (2020)

   

  Fire timelange dokumentar-episoder fører os her ind i en seriemorders tankegang. Nærmere bestemt det virkelige livs Ted Bundy, for hvem det lykkedes at myrde langt over 30 (fortrinsvis) kvinder, fordelt over flere stater i USA.

   

  Isnende indsigt

  Dokumentaren giver en isnende indsigt i Bundys tankegang, ikke mindst fordi han blev interviewet, mens han sad på dødsgangen. Det er udpluk af disse optagelser, der giver dokumentarserien sit afsæt, men de mange arkivoptagelser af Bundy og hans ofre gør ikke herligheden mindre betændt.

   

  En skyggeside, der ville noget

  Den beregnende og tilsyneladende "helt almindelige" og tillidsvækkende amerikaner med det skæve smil havde altså en skyggeside, der ville noget. Dokumentaren indrammer også fint de mange helt absurde scenarier, der opstod, mens Bundy blev fragtet frem og tilbage mellem fængsler.

   

  En seriemorders spor

  "The Ted Bundy Tapes" er både et vidnesbyrd på en seriemorders lange, frygtelige spor, men også billeder på en tid, der var langt tilbage hvad angår opklaringsteknikker og sikkerhedsforanstaltninger. Bundy selv er så uhyggelig at betragte og høre på, at han alene kan få de små hår til at rejse sig.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2019, USA, Dokumentar, Biografi, Krimi, Seriemordere, 240 min.

  Dansk titel: The Ted Bundy Tapes
  Instr: Joe Berlinger Prod: Sara Enright Foto: Adam Stone Klip: Cy Christiansen; Joshua L. Peason; Sarah Devorkin Mus: Justin Melland
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation