Nogen ved noget om Louise Borglit (2022)

    To B.T.-journalister graver dybt i sagen om det uopklarede mord på Louise Borglit – og finder rystende detaljer, politiet aldrig har undersøgt.


    PÅ SPORET AF EN MORDER?

    Sammenhængende i denne serie:

    Nogen ved noget om Emilie Meng (2021)

    Nogen ved noget om Louise Borglit (2022)

     

    Her kaster de to kriminaljournalister Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen sig over endnu en af de uopklarede mordgåder, som de fleste danskere kan huske. Mordet på Louise Borglit og hendes ufødte barn i 2016.

     

    Journalistisk ihærdighed

    Endnu engang er stilen centreret om journalisternes ihærdighed, men i denne anden ombæring køres der desværre lidt vel rigeligt i ring om samme formel: Det, der fungerede så upåklageligt og tilsvarende ikke-påtaget i "Nogen ved noget om Emilie Meng", bliver hér i pænt høj grad en klods om benet.

     

    For meget "hvad så"-fyld

    Der er for meget kaffedrikke-hygge og "hvad så"-fyld og mindre centralfokus på at holde formen sober og stringent. Bedst lykkes de seks episoder således, så længe de holder sig til sagens kerne og den egentlige efterforskning – af både mordet og politiets (skal det vise sig) mangelfulde arbejde.

     

    Universelt iboende uhygge

    Uhyggen er dog universelt iboende, når vi kommer tættere på et portræt af morderen. Her er hårrejsningen ligeså veltilrettelagt som i "Meng"-serien, baseret på det virkelige livs uforudsigelige vanvid.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2022, Danmark/TV, Dokumentar, Krimi, 265 min.

    Dansk titel: Nogen ved noget om Louise Borglit
    Instr: Prod: Niels Pedersen Nielsen Foto: Toke Mathias Riskjær, Finn Hageman Pedersen, Morten Bastholm, Peter Mühlhausen Klip: Mélaine Vignal-Olsen, Jason Henry Gauthier
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation