Nogen ved noget om Emilie Meng (2021)

  To B.T.-journalister graver dybt i sagen om det uopklarede mord på Emilie Meng – og finder rystende detaljer, politiet aldrig har undersøgt.


  FORFØRENDE FRASTØDENDE

  Sammenhængende i denne serie:

  Nogen ved noget om Emilie Meng (2021)

  Nogen ved noget om Louise Borglit (2022)

   

  Gennem seks grundige episoder tager vi med B.T.-journalisterne Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen på en tiltagende hårrejsende rejse ind i den uopklarede mordgåde: Teenageren Emilie Meng, der forsvandt fra Korsør station i 2016 og måneder senere blev fundet død i en sø.

   

  Kuldegysende klart

  Politiet er aldrig kommet videre i efterforskningen – i hvert fald har de ikke fundet morderen. Men efterhånden som Bo og Jesper afdækker en lang række spor, som politiet åbenbart ikke selv har undersøgt, står det kuldegysende klart, at nogen ved noget, som måske aldrig finder vej til offentligheden.

   

  Stringent, sober stil

  Dokumentarserien er holdt i en stringent, sober fortællestil, der klogt holder sig fra at drøne derudad på alle cylindre. Der skal også udvises respekt for de pårørende, og det er tilmed åbenlyst, at journalisterne selv bliver påvirket af de mange – og ofte ubehagelige – afsløringer. Helt forståeligt.

   

  Virkelighedens gysereffekt

  For det er voldsomme ting, der kommer frem. Væsentlige elementer, som man ellers aldrig har hørt en lyd om. Og det mere end antydes, at politiet måske bare ikke ønsker at komme frem med vigtige oplysninger i sagen for offentligheden? Helt aparte og med virkelighedens gysereffekt rislende koldt ned ad ryggen på sagesløse tv-seere.

   

  Bevarer fokus

  Serien holder fokus, bevarer formen og lødigheden helt i mål – og efterlader et blødende, åbent sår, der måske aldrig får lov at hele? Dette spørgsmål blafrer i vinden og i hovedet længe efter sidste minut i sjette episode.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2021, Danmark/TV, Dokumentar, Krimi, 265 min.

  Dansk titel: Nogen ved noget om Emilie Meng
  Instr: Prod: Niels Pedersen Nielsen Foto: Finn Hageman Pedersen, Toke Mathias Riskjær, Peter Mühlhausen, Christoffer Skødt Mortensen Klip: Mélaine Vignal-Olsen, Simon Jeberg, Else Højsgaard
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation