Modern Problems (1981)

    En mand kommer i kontakt med atomaffald, og det betyder, at han pludselig har overnaturlige evner. Måske kan det også løse hans problemer med kærligheden.


    SKINGER FARVELADE-KOMEDIE

    Chevy Chase var her i sin bedste alder og egentlig i fin form som den uheldige Max Fielder. Alt går galt for ham – også i kærlighedslivet, hvor kæresten lige er gået fra ham. Men efter at Max har fået en ordentlig slasker atomaffald ud over sig, begynder han at blive mærkelig. Det viser sig, at han nu har telekinetiske evner, som han måske kan bruge konstruktivt for at vinde kærligheden tilbage.

     

    Emmer af fortællelyst

    "Modern Problems" emmer af fortællelyst, men manuskriptet halter voldsomt. Bedst fungerer komedien (sjovt nok), når der slet ikke er fokus på det overnaturlige pjat – bl.a. er der god timing i sekvenserne med Max på stamrestauranten, hvor der flirtes igennem på kryds og tværs.

     

    Uklædeligt støjende

    Langt mere overfladisk og uklædeligt støjende er de mange løjer med "grøn magi" (Max har fået en grøn aura af nærkontakten med det radioaktive). Det hele kegler rundt uden mål og med – eneste formildende omstændighed i dén henseende er, at de visuelle effekter er ganske nydeligt eksekveret. Masser af unga-tjunga-musik kører til gengæld håbløst i loop filmen igennem.

     

    Veloplagt Coleman

    Blandt birollerne er særligt Dabney Coleman et fint bekendskab: Som den meget selvglade rigmand, Mark Winslow, maler han et herligt billede på selv-overvurdering. Bl.a. smider han badekåben foran Max' kæreste, i den sikre tro, at hans lækre, modne og fuldstændig nøgne krop nok vil få hende til at sende soverkammerøjne retur. Han tager fejl.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1981, USA, Komedie, Fantasi, Science Fiction, Romantik, 93 min.

    Dansk titel: Modern Problems
    Instr: Ken Shapiro Prod: Alan Greisman, Michael Shamberg Manus: Ken Shapiro, Tom Sherohman, Arthur Sellers Foto: Edmond L. Koons Klip: Michael Jablow Mus: Dominic Frontiere