Bigger Than Us (2021)

    Vi følger en gruppe meget ihærdige unge (klima)-aktivister. De kommer fra mange afkroge af kloden, men har dét til fælles, at de alle er ildsjæle.


    PATOS PÅ VERDENSSITUATIONEN

    Vi følger en gruppe meget ihærdige unge (klima)-aktivister. De kommer fra mange afkroge af kloden, men har dét til fælles, at de alle er ildsjæle – og ikke giver op, trods dystre udsigter.

     

    Rider på Thunberg-bølgen

    ”Bigger Than Us” rider på Greta Thunberg-bølgen med bl.a. klimakamp- og debat i teenagehøjde, og giver en fin, smittende indsigt i de unges utrættelige arbejde for en bedre verden.

     

    Lige i overkanten af patos

    Dokumentaren er lige i overkanten af patos på verdenssituationen af i dag (komplet med et meget broget og brovtende musik-lydbillede) og er desuden meget snakkende, meget informationsbåret og en smule overkæk i sin formidling.

     

    Rygstød til de unge

    Men omvendt giver den klart et rygstød til de mange unge i verden, der gerne vil kæmpe for en mere retfærdig, tolerant og bæredygtig verden. På den måde er ”Bigger Than Us” en højaktuel brik i formidling af og for unge.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Frankrig, Dokumentar, Teenagere, 95 min.

    Dansk titel: Bigger Than Us
    Instr: Flore Vasseur Prod: Denis Carot, Marion Cotillard, Flore Vasseur Manus: Flore Vasseur, Melati Wijsen Foto: Christophe Offenstein Klip: Aurélie Jourdan Mus: Rémi Boubal
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CAN-N - Golden Eye-nominering