The Lord of the Rings: Two Towers (2002)

  En sammentømret gruppe kæmpere med en værdifuld ring må i direkte kamp mod det onde i en art ringenes krig.


  SANSEBOMBARDEMENT [2]

  Sammenhængende film:
  The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
  The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
  The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

  Den anden af tre tre-timers storfilm om det godes kamp mod det onde fortsætter i allerhøjeste grad og på alle måder, hvor den første slap. Der er endda skruet en tand op for hele konceptet: effekterne hersker i en filmunivers, man med rette kan kalde "Lord of the Bling-Blings".

  Bling bling
  For bling bling er virkelig denne filmseries noget svage rygrad: så meget effekt som muligt imponerer så mange fans som muligt og kvæler så meget stilhed som muligt.

  Intet overladt til fantasien
  Det er i hvert fald output’et af en film som "The Lord of the Rings: The Two Towers", hvor der stort set ikke på noget tidspunkt er noget, der er overladt til tilskuerens egen fantasi.

  Totalomsluttende inferno
  Men igen: Det synes ikke at være instruktør Peter Jacksons formål at inspirere, snarere vil han imponere, og hér kommer bling bling ind i billedet - i det totalomsluttende inferno af effektmageri på billed- og lydsiden.
   

  Nærmer sig de onde kræfter

  Hobbitten, Frodo, og hans venner nærmer sig for alvor de onde kræfter; decimerede og udmattede i det svære terræn - og med udsigt til en regulær krig om ringen og mellem det gode og det onde.

  Fastlåst spændingskurve
  Spændingskurven er fastlåst i et spind af nådesløst computergenererede tråde, hvor en art sort enke sidder på spring for at æde sit bytte, i dette tilfælde nærmere en hel jordklode af effektimponerede fantasyfans.

  Upersonligt univers
  Dette univers er upersonligt og glider helt af på overfladen. Oven i købet er de mange effekter kunstigt udseende, sine steder til trods for de mange millioner, de har kostet, grænsende til det ubehjælpsomme. Formildende er igen de mange fantastiske smukke billeder af Peter Jacksons egen baghave: New Zealand står stærkt i filmens roligste sekvenser.

  Glatte budbringere
  Skuespillet er ikke en kilde, man kan hente megen inspiration i. I en film som denne er Elijah Wood & co. gjort til glatte budbringere af alt det glødende og infernalske i det totale sansebombardement.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, USA, Eventyr, Drama, Fantasi, 179 min.

  Dansk titel: Ringenes herre - De to tårne
  Instr: Peter Jackson Prod: Peter Jackson, Barrie M. Osborne, Fran Walsh Manus: Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair Baseret på: roman af J.R.R. Tolkien Foto: Andrew Lesnie Klip: Michael Horton Mus: Howard Shore
  Priser
  • AA - Bedste lydklipning
  • AA - Bedste visuelle effekter
  • AAN - Bedste film
  • AAN - Bedste scenografi
  • AAN - Bedste klipning
  • AAN - Bedste lyd
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste instruktion
  • RB-N - Bedste amerikanske film