Oh, It Hertz! (2021)

    Joseph Goebbels skulle angiveligt have ændret kammeratone-frekvensen fra 432 til 440 Hertz.


    EN GANSKE SÆRLIG TONE

    I norske Gunnar Hall Jensens tematisk fascinerende dokumentar giver den amerikanske vokalist, musiker og researcher Laurie Amat den hele ”charme”-armen i sin efterforskning af sandheden:

     

    Joseph Goebbels og kammertonen

    At Joseph Goebbels angiveligt skulle have ændret kammeratone-frekvensen for stemning af instrumenter (fra 432 til 440 Hertz), idet det ville gøre det lettere at manipulere masserne!

     

    Lydenes sjæl
    Men det er kun et split-emne i en dokumentar, der søger lydenes sjæl ved at forklare dem til bunds i alt fra vibration til påvirkning af krop og sjæl. For alle med interesse i lyde – og ikke mindst perception – er ”Oh, It Hertz!” en meget fascinerende dokumentation.

     

    Let kedsommelige interviews
    Med lidt for mange (og lange) interviewsituationer kan der forekomme seancer af let kedsommelig karakter – og nazi-grund”plottet” forsvinder noget i periodisk ultragrim underlægningsmusik og en lidt for amerikansk- sukret formidling.

     

    Visualiserede lyde

    Filmen visualiserer flot lydene med ultranærbilleder og slow motions, der bringer os både tæt på naturens lyde, et stykke bacon på panden og gearskiftene i en Volvo Amazon – men nogen nærhed finder formidlingen desværre ikke i helheden, og den nazistiske myte drukner i helheden.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Norge, Dokumentar, Dokumentar: nazismen, 87 min.

    Dansk titel: Oh, It Hertz!
    Instr: Gunnar Hall Jensen Prod: Christian Aune Falch, Ingrid Galadriel Aune Falch, Torstein Parelius Manus: Gunnar Hall Jensen, Elin Sander, Kristian Stangebye Foto: Måns Berthas Klip: Erlend Harr Eriksen
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation