Riot (2015)

  En betjent med hævn i kroppen havner med vilje i fængsel, så han kan slagte den russer, der slog hans kone ihjel.


  KVÆLNINGSFAKTOR 100

  +  PLUS: passable fængselsstemninger

  -MINUS: manus | spil | proletar-typegalleri

   

  Absolut tumpedum, men også glimtvis inciterende fængselsaction, der trækker stjernen Dolph Lundgren lidt i baggrunden. Han skal vise sig at blive en støtte og hjælp for vores uheldige helt, Matthew Reeses Jack Stone.

   

  Frivilligt bag tremmer

  Stone er nemlig havnet frivilligt bag tremmer for at få skovlen under den russiske bagmand, der slog hans kone ihjel. Og det kræver en proper næve og lidt held i sprøjten. Det er her, Dolph kommer på banen. Hans type, den forsagte og sky fængsels-rengøringsmand William, skal nemlig vise sig at være pro forma.

   

  Passabelt koreograferet

  "Riot" er spækket med passabelt koreograferede næve-slåskampe og høje benspark – både i herre- og dameafdelingen af fængslet. Så de orange sparkedragter kommer på overarbejde, når der skal strækkes helt ud. Heldigvis er Jack Stone ikke til at hugge og stikke i. Hans krop er nemlig mejslet som i jernarmeret granit.

   

  Kvælningsfaktor 100

  Proletar-typegalleriet er decideret ynkeligt i den ligeså tåbeligt fladpandede historie, og flere af birollerne er  ringe serveret, at det skriger til himlen. Masser af smart musik sørger for "den rette stemning" og kvælningsfaktor 100.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2015, USA, Action, Fængselsfilm, 87 min.

  Dansk titel: Riot
  Instr: John Lyde Prod: John Lyde, Andre Relis Manus: Spanky Dustin Ward Foto: John Lyde Klip: Katerina Valenti Mus: James Schafer
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation