L' ultimo squalo (1981)

    En sulten kæmpehaj er på spil, bedst som lokalsamfundet skal i gang med at afholde en kæmpe surferkonkurrence.


    DEN LILLE HAJSULT

    Som et meget tydeligt plagiat på Steven Spielbergs Jaws (1975), søsatte den altid kreative italiener Enzo G. Castellari sin "egen" italiensk/amerikanske variant i 1981 – til stor fortydelse for Spielberg og hans producere, og et retsligt efterspil fulgte da også.

     

    En småsulten haj

    Plottet er meget lig det oprindelige: En kæmpehaj er "småsulten for sjov" og terroriserer kysten, hvor masser af håbefulde teenagere netop skal i gang med en stor surferkonkurrence. Myndighederne mener, at de har indhegnet området effektivt undersøisk. De tager fejl...

     

    Et ganske festligt B-filmsbekendtskab

    "L' ultimo squalo" er egentlig et ganske festligt B-filmsbekendtskab, hvor det er lettere at se gennem fingre med tekniske "detaljer" som dårlig dubbing og vaklende effekter, end det er i mødet med en storproduktion som fx Spielbergs.

     

    Skriger til himlen...

    Men det ændrer selvfølgelig ikke ved, at manuskriptet skriger til himlen af slet skrevne situationer og replikker – og en vakkelvorn sammenhængskraft. Det hele er gennem-utroværdigt, men leverer trods alt halvanden times helt habil underholdning.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1981, Italien, Gyser, Dyr på film, Teenagere, Skibe på film, 88 min.

    Dansk titel: The Last Jaws
    Instr: Enzo G. Castellari Prod: Maurizio Amati, Ugo Tucci Manus: Vincenzo Mannino, Marc Princi Foto: Alberto Spagnoli Klip: Gianfranco Amicucci Mus: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation