Boy Meets Boy (2021)

    En sort turist-mand i Berlin møder en lokal fyr, og sød musik opstår, mens byen vandres tynd. Her snakkes om små og store temaer, der gør hverdagen som homoseksuel særlig.


    DA HARRY MØDTE JOHANNES

    Man skulle næsten tro, at der her var tale om en Woody Allen-film, meget bliver her snakket – og reelt uden pauser! En meget formildende omstændighed er det dog, at vi befinder os midt i den berlinske sommer, i et autentisk og smittende storby-herligt nutidsbillede.
     

    Kærlighed ved første dans

    Da turisten Harry møder den lokale Johannes på dansegulvet i Berlin, er der umiddelbart dømt kærlighed ved første blik. Fyrene falder i hvert fald hurtigt i snak, og ønsker om dikkedik på skibsbriksen er ikke til at tage fejl af i de underliggende signaler.

     

    En tur på skibsbriksen...?

    Der bliver snakket igennem til den helt store guldmedalje: Store og små spørgsmål om homoseksualitet, den store kærlighed, sex, og i det hele taget "livets facetter" er på dagsordenen. Og de har kun 15 timer, til Harrys fly hjemad afgår. Kan de nå en tur på skibsbriksen, eller sætter samtalens emner en kæp i hjulet for udvidet leg med kæppe?
     

    Kom nu til sagen, drenge!

    Flere af sekvenserne opleves som alt for lange, og man får uvægerligt lyst til at råbe: Kom nu til sagen, drenge! Eller rettere sagt: Mænd. For filmens titel relaterer sig til voksne og (måske) elskovslystne mænd – ikke drenge/boys.
     

    Håndholdt, forfjamsket

    Hele vejen igennem håndholdt, forfjamsket fotograferet. Bedst fungerer gåturene gennem storbyen, mindre vellykkede er de stillestående sekvenser, her bliver snakken nærved outreret dominerende, en kende manieret og i perioder decideret kedelig. Skuespillet fra de to protagonister er temmelig troværdigt, og hverdagens små og store (homo)dramaer er i det store og hele fint formidlet, hvor udtalt banale, diskussionerne end måtte være.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Tyskland, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, 75 min.

    Dansk titel: Boy Meets Boy
    Instr: Daniel Sánchez López Prod: Jay Lin, Daniel Sánchez López, Lucía Sapelli Manus: Daniel Sánchez López Foto: Hanna Marie Biørnstad Klip: Thea Aae
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation