Machine Gun Preacher (2011)

  En rå motorcykelbandit og stofsælger med en morderisk løbebane finder vorherre og baner vejen for en bedre verden blandt udsatte børn i Sudan.


  FORPLUMRET ACTION

  + PLUS: locations | udvalgte actionsekvenser
  -MINUS: forplumret og søgt historie | utroværdig | støjende

   

  Gerard Butlers Sam Childers er en rigtig skidt karl. Han drejer knive rundt i kroppe og fyrer guns af, før han blinker - også efter den netop afsonede fængselsstraf. Men  sker der noget: Childers' lillemor har fundet Gud, og hun får overtalt gemalen til at komme med i kirken, hvor sød musik og tro opstår. Nu vender Sams liv på en tallerken, og i stedet for morderisk narkobagmand bliver han nu charity-manden over dem alle. Et af hans første projekter er at rejse til Sudan, hvor han vil hjælpe udsatte børn til en bedre tilværelse.

   

  Langt fra troværdigt

  Selvom denne handling rent faktisk er baseret på virkelige hændelser, er "Machine Gun Preacher" langt fra en troværdig filmoplevelse. Det ligger næsten allerede i den noget krukkede titel, at hér er en film, der baserer meget af sin fremdrift på det let til jævnt søgte. Og det holder bestemt også stik.

   

  Rodet og uvedkommende

  Fortællingen er rodet og uvedkommende, og hverken den rå eller den rettroende del af Sam og historien imponerer - andet end på det forudsigeliges noget trættende præmisser. Her er Gerard Butler temmelig gumpetung i en arketypisk motorcykelbandit-indpakning - komplet med vaks lædervest. Og Michelle Monaghan virker stiv og nærved oplæsende som konen med Gud i ryggen.

   

  Hektisk fortalt

  Kønt bliver det aldrig, og det hele er fortalt hektisk, springende og uden at være interesseret i ret meget fordybelse. Men fine locations på tværs af kontinenter samt et par lækkert koreograferede actionsekvenser redder alligevel de over to timers spilletid nogenlunde fra den totale glemsel.   Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2011, USA, Action, Krimi, Biografi, Børn på film, 129 min.

  Dansk titel: Machine Gun Preacher
  Instr: Marc Forster Prod: Robbie Brenner, Craig Chapman, Marc Forster, Deborah Giarratana, Gary Safady Manus: Jason Keller Baseret på: artikler af Ian Urbina Foto: Roberto Schaefer Klip: Matt Chesse Mus: Asche & Spencer
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG-N - Bedste sang ("The Keeper")