Bewitched (2005)

    En selvoptaget stjerneskuespiller finder sin drømmeskuespillerinde til en hekse-tv-serie. Hvad han ikke ved, er, at hun er heks.


    HEKSENS LOD

    Pjattet-løjerligt og mærkværdigt hultklingende forsøg (fra den ellers romcom-genre-specialiserede Nora Ephron) på at fabulere på metaniveauer over 60'er-70'er-tv-serien "Bewitched".

     

    Svært selvoptaget

    Handlingen centrerer sig om Will Ferrells svært selvoptagede stjerneskuspiller Jack Wyatt. Han er på jagt efter den ideelle skuespillerinde til rollen som heksen Samantha i hans store satsning med at genindspille "Bewitched"-tv-serien.

     

    Den ideelle heks

    Hende finder han i Nicole Kidmans Isabel Bigelow. Hun overbeviser ham straks, men hvad han ikke ved, er, at Isabel rent faktisk er heks, hvilket senere i forløbet giver en række udfordringer - og fordele. Ikke mindst fordi de to forelsker sig i hinanden.

     

    Noget af en fuser

    Kidmans hekse-præstation er noget af en fuser: Gå aldrig tilbage til et slattent heksehyl. Derimod har Will Ferrell en lille smule tæft i sit portræt af filmstjernen med primadonna-fornemmelser. Enkelte scener, hvor parret spiller sammen, er dog præget af en fin timing i dialogen.

     

    Løftes ikke mange niveauer

    Rent koreografisk og scenografisk er "Bewitched" i bedste fald, hvad man kan kalde festlig. De mange træk i snore og ting, der løfter sig m.m. tilfører tiltrængt energi, men løfter ikke filmoplevelsen ret mange niveauer.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2005, USA, Komedie, Romantik, Fantasi, 102 min.

    Dansk titel: Forhekset
    Instr: Nora Ephron Prod: Nora Ephron, Lucy Fisher, Penny Marshall, Douglas Wick Manus: Nora Ephron, Delia Ephron Baseret på: tv-serie af Sol Saks Foto: John Lindley Klip: Tia Nolan Mus: George Fenton