Good Boys (2019)

    Tre 12-årige drenge pjækker fra skole, men går i panik bl.a. på grund af en forestående kyssefest.


    LAVKOMISKE BØRNELØJER

    I meget få glimt er denne 12-års-drengekomedie ganske effen - særligt når den kredser om en verden under bæltestedet, som der vist ikke er helt styr på endnu.

     

    Ude af balance

    Men generelt er det en balance, som instruktør og manuskriptforfatter Gene Stupnitsky ikke mestrer: "Good Boys" forfalder hurtigt og uklædeligt til det meget lavpjattede, hvor dygtige børnetalenter i vid udstrækning tabes på gulvet.

     

    En dramatisk pjækkedag

    Vennerne Max, Lucas og Thor pjækker fra sjette klasse, men deres eventyr udvikler sig hurtigt dramatisk, da det viser sig, at de bærer på en bøtte euforiserende stoffer, som to teenagepiger meget gerne vil have fat i.

     

    En skræmmende begivenhed

    Og så venter der en skræmmende begivenhed rundt om hjørnet: En gruppe af klassens seje drenge planlægger en kyssefest. Og dét i sig selv kan gøre trekløveret frygteligt nervøse, selvom det dér med piger samtidig også er lidt spændende.

     

    Bramfri omgang

    Når humoren løfter sig, er der gode grin eller bare brede smil på programmet. Her er der også en herligt bramfri omgang med sexlegetøj og pornoudtryk, som drengene (lidt usandsynligt) ikke har den mindste smule begreb om, hvad skal bruges til eller betyder.

     

    En vis sødme

    Der opstår også en vis sødme ud af drengenes samspil - men den får ikke lov at blomstre ret længe ad gangen. For "Good Boys" bliver for hyperventilerende, støjende og mister grebet om sine potentielt fine perspektiver på barndommens måske allersidste år.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, USA, Komedie, Børn på film, Teenagere, Coming of Age, 90 min.

    Dansk titel: Good Boys
    Instr: Gene Stupnitsky Prod: Lee Eisenberg, Evan Goldberg, Seth Rogen, James Weaver Manus: Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky Foto: Jonathan Furmanski Klip: Daniel Gabbe Mus: Lyle Workman
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation