Fear (1996)

    En naiv teenagepige forelsker sig betingelsesløst, men erfarer snart, at fyren er stjernepsykopat - og helvede bryder løs.


    SINDSSYGE STALKER!

    På trods af åbenlyst usandsynlige overdrivelser må man blot erkende, at husterror-thrillers kan et eller andet, der rykker ved vores kardinalangst og kamp/flugt-instinkter. "Fear" er et drama, der rykker, men udtalt originalt er det ikke.

     

    En drømmefyr

    Gymnasiepigen Nicole falder pladask for den jernhårdt muskelpumpede David. Han er cute, forstår hendes inderste drama, og er sågar tålmodig, når det kommer til dikkedik på skibsbriksen. Kort sagt, en drømmefyr.

     

    En skidt karl... med overbygning

    Stille og roligt bliver de to kærester, men der stikker noget under. Snart går det op for Nicole - og ikke mindst hendes meget skeptiske far - at David er en skidt karl... med overbygning. Faktisk er han stjernepsykopat, og det kommer Nicole med kernefamilie snart til at mærke.

     

    Klam-uforudsigelig

    Mark Wahlberg er egentlig tilpas klam-uforudsigelig som David McCall - underbuksemodellens første store filmrolle. Reese Witherspoon funkler i glimt som den helt ubegribeligt naive Nicole, der må lære det på den hårde måde, også det dér med sex.

     

    Lækkert produceret

    "Fear" forfører først og fremmest, fordi den er lækkert produceret med en sprødt inciterende fotografering, der giver herlighederne et skær af eventyr. Så lever man bedre med, at intet i handlingen kommer som en overraskelse.

     

    Stemningen slås an

    Carter Burwell leverer den 90'er-typisk kærtegnende underlægningsmusik. Den buldrer voldsomt og vedvarende gennem hele herligheden - bare for at slå stemningerne ekstra tydeligt an... for en sikkerheds skyld.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1996, USA, Thriller, Drama, Teenagere, 97 min.

    Dansk titel: Fear
    Instr: James Foley Prod: Brian Grazer, Ric Kidney, Karen Snow Manus: Christopher Crowe Foto: Thomas Kloss Klip: David Brenner Mus: Carter Burwell
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation