Juo ren mi mi (2019)

  Det er ikke småting, den unge skuespillerinde Nina Wu må udsættes for, hvis hendes store drøm om et reelt gennembrud skal blive virkelighed.


  SYLESKARP SELVINDSIGT

  Her lægges der ikke fingre imellem i skildringen af de umenneskelige forhold, som en ung og håbefuld skuespillerinde udsættes for. Det er således på mange måder en film om film, som instruktøren Midi Z udsætter sit publikum for – og det er barske løjer.

   

  Drøm til virkelighed?

  For det er ikke småting, den unge skuespillerinde Nina Wu må udsættes for, hvis hendes store drøm om et reelt gennembrud skal blive virkelighed.

   

  Syleskarp selvindsigt

  Blændende flot fotograferet, med en syleskarp selvindsigt i filmoptagelernes verden med en selvoptaget instruktør og ”den lille kvinde”, som alle tilsyneladende kan udnytte efter forgodtbefindende. Det er fornedrende, grænseoverskridende og ind imellem latterliggørende for Nina, men er det bare noget, hun skal blive ved med at finde sig i?

   

  Ingen lyspunkter

  Filmen har ikke rigtig nogen lyspunkter, er sortseende og mørk – men det er dens force. Indpakningen er stramt stiliseret og præget af en meget betagende ro, der forstærker det deprimerende til (vil nogle mene) ulidelige højder. Oplagt indspark i debat om udnyttelse af (filmstjerner/kvinder) mennesker, om filmtilblivelse – og slet og ret om Taiwan i dag.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2019, Taiwan, Drama, 102 min.

  Dansk titel: Nina Wu
  Instr: Midi Z Prod: Midi Z Manus: Ke-Xi Wu, Midi Z Foto: Florian Zinke Klip: Matthieu Laclau, Yann-Shan Tsai Mus: Giong Lim
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • CAN-N - Un Certain Regard Award-nominering