Eventyr på Mallorca (1961)

  Danske turister valfarter til Mallorca. En ung journalist er med – nysgerrig på, hvorfor danskerne bl.a. drikker så meget.


  TYND FILM I BREDFORMAT

  Sammenhængende film:

  Eventyrrejsen (1960)

  Eventyr på Mallorca (1961)

   

  Som i "Eventyrrejsen" serverer instruktør Ole Berggreen hér mere rejseplot uden mål og med – en film, der i dag udelukkende er sjov på grund af sit sprøde tidsbillede, sin anderledes location og det faktum, at den er optaget i det i dansk sammenhæng sjældne CinemaScope-format.

   

  En travl guide

  Mange danskere valfarter til Mallorca for at komme på afstand af det håbløse danske klima. Bendt Rothes rejsevejleder Anders Christensen har travlt med at guide og servicere, for klientellet er ofte midaldrende og derover.

   

  En smule fordomsfuld

  Med på seneste tur er også Henning Moritzens unge journalist Michael Bolberg. Han er meget nysgerrig (og også lidt fordomsfuld) i sin tilgang. Hvorfor drikker danskerne så meget spiritus? Hvorfor er de overhovedet hernede i varmen?

   

  Eventyrløst

  Ellers forløber "Eventyr på Mallorca" ret eventyrløst. Primærindholdet er fyldstof: Alenlange scener med bl.a. tyrefægter, stepdans og andre lokale seværdigheder. En af de bærende figurer er Gunnar Laurings pensionerede fabrikant, der er meget glad for unge damer, men må tage til takke med de gamle af slagsen!

   

  Dejligt bredt format

  I ægte, tidlige 60'er-farver og i det dejligt brede CinemaScope-format står Dreyer- og Trier-fotografen Henning Bendtsens billeder ind imellem rigtig lækkert. Det gør bare noget ved den grundlæggende fimsede filmoplevelse, hvor spillet ellers er på det jævne, og musikken bølger i takt med ligegyldighederne.

   

  En kæmpe udfordring

  Optagelserne til "Eventyr på Mallorca" var en kæmpe udfordring. Det meget varme sommervejr med op til 50 grader kom bag på hold og skuespillere, og problemerne hobede sig op med bl.a. hedeslag til følge.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023