Funeral Kings (2012)

  En gruppe alterdrenge er mest af alt optaget af piger og kvinder og kæmper en hård kamp for at få det første kys, eller skridtet videre.


  HORMOMER I SPIL

  Jævnt hen hjertelig hormonbombastisk pubertetsfilm om en gruppe drenge, der nok er alterdrenge, men som absolut mest tænker på sex.

  Sjov & ballade
  Det kommer der meget sjov ud af, men også ballade. For det er ikke nemt at være kvindekåd med et udpræget børneudseende - men drengene giver ikke op, og måske opstår der muligheder til en fest med de unge fra gymnasiet.

  Ærlighed & smerte
  "Funeral Kings" har klare kvaliteter i sit portræt af drengenes fælles lyster, frustrationer og hårdt prøvede venskab. Her er der både ærlighed og reel følelsesmæssig smerte til stede.

  Fint afrundet
  Markant medspiller i filmens samlede stærke udtryk er også de mange virkeligt fint afrundede præstationer af de helt unge skuespillere.

  Bastant musikside
  Man løber dog ikke gadedrengeløb af jubel hele vejen i mål: Filmen har en slagside mod det lidt for poppede, og en bastant musikside med et hav (!) af pop/rock-numre sørger for, at der næsten aldrig er et roligt øjeblik.

  Brænder igennem
  Men når der endelig er ro, har "Funeral Kings" gennem sine charmerende drenge og den ligefremme historie kvaliteterne til at brænde igennem.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2012, USA, Drama, Komedie, Coming of Age, Teenagere, Børn på film, 85 min.

  Dansk titel: Funeral Kings
  Instr: Kevin McManus, Matthew McManus Prod: Kevin McManus, Matthew McManus Manus: Kevin McManus, Matthew McManus Foto: Alex Disenhof Klip: Nate Cormier Mus: Darien Shulman
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation