The Sum of All Fears (2002)

  En ung CIA-agent kommer virkelig på arbejde, da en strandet atombombe pludselig bliver støvet af og udløst i USA.


  NUKLEAR ACTION

  Sammenhængende film:
  The Hunt For Red October (1990)
  Patriot Games (1992)
  Clear and Present Danger (1994)
  The Sum of All Fears (2002)
  Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

  Det fjerde actioneventyr baseret på Tom Clancys spændingsromaner er om muligt endnu mere potent og verdensfredstruende end sine forgængere.
   

  En yngre agent

  "The Sum of All Fears" har Ben Affleck i hovedrollen som CIA-agenten, Jack Ryan, og Jack-figuren er således yngre, end han var i de foregående film.

  Ingen tid til oplæring
  Ryan er ung og håbefuld blandt mere satte agenter, men der bliver ikke tid til oplæring, for snart trues den amerikanske verdensfred af en atombombe, som væmmelige skurke i al hemmelighed har støvet af og placeret i Baltimore.

  Bedst i den første times tid
  Filmen har langt hen ad vejen det nødvendige drive og fungerer bedst i den første times tid, hvor overdrevets firesporede indfaldsvej endnu er tyndt trafikeret.

  Mere påtaget
  Det bliver lidt mere påtaget konspirationsteoretisk, koldkrigsmelodramatiseret og apokalyptisk definitivt, efterhånden som den uundgåelige katastrofe åbner for sluserne - også i fortællestilen. Spændingerne er ikke længere så intakte, og meget tabes på gulvet.

  $tjernespækket
  Stjernespækket til langt op over stregen i $-tegnet: "The Sum of All Fears" kan mønstre de første håndfulde store skuespillere i store og små roller - og filmen blev da også en stor kassesucces med en indtjening på verdensplan på lige knap $194 mio.

  Svigermors drøm
  Ben Affleck gør det pænt som svigermors drøm. Gennem et meget sødladent skildret kærlighedsforhold til en ung reservelæge får vi præsenteret agentens bløde sider.

  Store armbevægelser
  Jerry Goldsmiths musik, der hører til blandt hans sidste scores, savner helt det goldschmidt’ske særkende og forsvinder i det generelle tæppe af store (lyd)armbevægelser.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023