Hard Target (1993)

  En ung kvinde leder efter sin far og får hjælp af en mand med fingeren på pulsen og aftrækkeren. Men skumle bagmænd truer.


  HÅRDT MOD HÅRDT

  En sært fascinerende og absolut kitschet actionklassiker med ordknappe Jean-Claude Van Damme i hovedrollen: "Hard Target" er én lang slibrig række af genreklichéer, der ligesom Dammes fugtige krøller bugter sig i bakkedal.

  Krumspring & skydning
  En ung kvinde er frustreret over, at hendes tilsyneladende hjemløse far har været forsvundet i lang tid. Så da hun møder en mand med åbenlyse kvaliteter udi krumspring og skydning, hyrer hun ham til at hjælpe sig.

  Skydeliderlighed
  Hvad de to ikke ved er, at der i kulissen spøger en yderst udspekuleret bagmand, der igennem længere tid har drevet en lukrativ forretning, hvor dræbe- og skydeliderlige menigmænd kan købe sig til at myrde en hjemløs. Så snart har de to mere end benene på nakken - livsfaren mærkes til langt op over begge ører.

  Løst krudt
  Historien er filmens svageste led. Her er virkelig ikke meget krudt, andet end det løse. Men i John Woos iscenesættelse former der sig alligevel en art stemningsfuldhed ud af det professionelle snit.

  Vulgære slow motions
  Komisk er ganske vist de mange vulgære slow motions, hvor bl.a. duer ofte basker rundt som symboler på fred midt i syreregnen af kugler.

  Potente fortolkninger
  Men omvendt er kulissen også æstetiseret med talrige potente fortolkninger af våben i aktion. I denne fladpandede omgang med jern mod jern finder filmen sin dramatisk musikunderlagte tone, der holder helt i mål, ledsaget af skæve smil og hovedrysten.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1993, USA, Action, Thriller, 97 min.

  Dansk titel: Hard Target
  Instr: John Woo Prod: Sean Daniel, James Jacks Manus: Chuck Pfarrer Foto: Russell Carpenter Klip: Bob Murawski Mus: Graeme Revell, Tim Simonec