Murder to Mercy (2020)

    En 16-årig pige fængsles på livstid. Mange år senere opstår en række spørgsmål om hendes skyld. Er der mon håb om en løsladelse?


    LYS MELLEM TREMMERNE

    Titlen teaser det hele! "Murder to Mercy" mere end afslører, hvad der gemmer sig bag historien om den unge sorte kvinde Cyntoia Brown. Som 16-årig fik hun en livstidsdom for at slå en mand ihjel. Mange år senere giver lignende sager måske Cyntoia håb om en prøveløsladelse. For var det, hun gjorde som teenager, i virkeligheden så slemt?

     

    Forudsigeligt snit

    I et meget forudsigeligt dokumentarisk snit genfortælles den i bund og grund afstumpede historie om det amerikanske retssystem. Med en "så kan hun lære det"-tilgang er stemningen hadefuld og har fuld fokus på straf og nedværdigelse, uden at der på nogen måde skeles til alder og livssituation. I denne sammenhæng kan dokumentaren nemt opleves som lidt selvsmagende: Her er endelig en solstrålehistorie, der kan kaste lidt positivt lys over retssystemet.

     

    En fatal beslutning

    I en blot periodisk nærværende fortællestil føler man sig aldrig helt på tomandshånd med skæbnen Brown. Lange interview-sessions med familiemedlemmer underbygger blot Browns status som low life-pigen, der traf en fatal beslutning - og hendes egne vidnesbyrd om teenage-prostitution og udnyttelse bider kun i overfladen. En meget udpenslende underlægningsmusik smører ekstra på de i forvejen noget tykt opmalede stemninger.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, USA, Dokumentar, Krimi, Teenagere, 96 min.

    Dansk titel: Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story
    Instr: Daniel H. Birman Prod: Susy Garciasalas Barkley Foto: Daniel H. Birman, Joel Winter Klip: Megan E. Chao Mus: Jongnic Bontemps
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation