The Thing (2011)

  En forskerstation på Antarktis overmandes af et rumvæsen, der har været frosset inde i isen i titusindvis af år. Nu er helvede løs.


  KULDEGYS

  + PLUS: start | udvalgte gys | naturen som medspiller
  -MINUS: totalt overgearet | fesne effekter | musik

   

  Sammenhængende film:

  The Thing (1982)

  The Thing (2011)

   

  Genindspilningen af John Carpenters kult-kuldegyser fra 1982 har dansk islæt. Det er nok det mest interessante output (for en dansker) - der er nemlig ikke meget godt at udpinde i en filmoplevelse holdt i overfortællingens jerngreb.

   

  Begynder lovende

  Det begynder ellers lovende: Præsentationen af den norske forskerstation i udkants-Antarktis og den ulmende uhygge forbundet med opdagelsen af et is-indkapslet monster er isnende. Men herefter går det hurtigt over i uklædelige ekstremer, der hen imod slutningen nærmest tangerer det ufrivilligt komiske.

   

  Ingen gnist

  Ulrich Thomsen besidder en af de større roller som den (periodisk dansktalende) norske foskertype Halvorson, men der er ingen gnist overhovedet i typen, den drukner ligesom de andre roller og deres råderum i ekstrem overfortælling. De visuelle effekter bliver helt åndssvage, i takt med at det optøede monster muterer.

   

  Ikke kønt

  Det er med andre ord ikke kønt, og det gælder også lydsiden, hvor et sansebombardement finder tilsvarende sted - komplet med Marco Beltramis altomsluttende og genretypiske underlægningsmusik. Udendørsscenerne af islandskaberne er lækre, men der bliver færre og færre af dem.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2011, Canada, USA, Storbritannien, Science Fiction, Gyser, Mystik, 103 min.

  Dansk titel: The Thing
  Instr: Matthijs van Heijningen Jr. Prod: Marc Abraham, Eric Newman Manus: Eric Heisserer Baseret på: novelle af John W. Campbell Jr. Foto: Michel Abramowicz Klip: Peter Boyle; Julian Clarke Mus: Marco Beltrami