The Dogs of War (1980)

  En soldat på hemmelig mission i Afrika fanges og udsættes for tortur. Senere får han og gutterne lejlighed til at opsøge hævnen i embeds medfør.


  SPREDT FÆGTNING

  +  PLUS: periodisk stemningsfuld | rå scener

  -MINUS: rodebutik | ufokuseret | uvedkommende | musik

   

  Denne mærkværdigt uvedkommende og temmelig under-radaren-prægede actionkrigsfilm har en dedikeret Christopher Walken i hovedrollen som soldaten Jamie Shannon. Han er på hemmelig mission i det afrikanske diktatur Zangaro.

   

  Forklædt som fuglekender

  Forklædt som fuglekender bliver han snart opdaget, udsat for tortur, og kun med det yderste af neglene slipper han hjem i sikkerhed. Men dramaet slutter ikke her. Senere i filmen får Shannon nemlig lejlighed til at gøre regnskabet op.

   

  Bedst i første halvdel

  Afgjort bedst i første halvdel, uden at "The Dogs of War" dog på noget tidspunkt bliver decideret opslugende. Det er spredt fægtning, ingen fokus og med masser af iltre og overtændte scener. Samlingspunktet er Christopher Walken, der må så gruelig meget igennem, men også hans rolle er skrevet uden fikspunkt.

   

  Mudrer til

  Hamburger Hill (1987)-instruktør John Irvin har rigtig meget, han gerne vil kanalisere ud på to timer, og i starten er der da også en god portion forventningens glæde i mødet med den aparte og alternativt skårede actionkrigsfilm. Men iveren løber helt over, og efterhånden mudrer "The Dogs of War" så meget til, at kun det øverste af geværmundingen stikker op – ledsaget af rigelige mængder ekstremt støjende underlægningsmusik.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1980, Storbritannien, Action, Krig, 118 min.

  Dansk titel: Dødens drabanter
  Instr: John Irvin Prod: Larry DeWaay Manus: Gary DeVore, George Malko Baseret på: roman af Frederick Forsyth Foto: Jack Cardiff Klip: Antony Gibbs Mus: Geoffrey Burgon