The Silence (2019)

  En døv teenagepige og hendes familie søger ly for forhistoriske dræberflagermus, der er undsluppet en hidtil indkapslet grotte.


  FED PRÆMIS

  En lidt underkendt sci-fi-gyser, som man ret beset ikke skal kimse ad - hvis man vel at mærke ser bort fra den pluspakke af overfortælling, som filmen særligt hen imod slutningen belemres af. 

   

  Degenererede flagermus

  Teenageren Ally blev døv i en ulykke tre år tidligere, men skal først for alvor ud i et mareridt som 16-årig: Et par eventyrere har hakket hul ind til en hidtil indkapslet grotte, hvilket betyder, at forhistorisk/degenererede flagermus slippes ud og snart har sat sig på verden.

   

  Skarp hørelse, skarpe tænder

  De kan ikke se, kun høre, men hørelsen er til gengæld skarp som deres tænder, der kun tænker på at flænse og fortære menneskekød ved enhver given lejlighed. Nu må Ally og hendes lille kernefamilie gøre alt for at være stille, og det er der med lidt held mulighed for på en afsides beliggende gård.

   

  Stilheden som mulighed

  "The Silence" er flot produceret sci-fi med en håndfuld decideret hårrejsende gys, der ikke mindst opstår som følge af overbevisende special effects. Legen med stilhed som eneste måde at overleve på er helt oplagt, men muligheden gribes langt fra til fulde (det sørger tomandandys alt for tilstedeværende underlægningsmusik desværre for.)

   

  Kamp/flugt/frygt

  Der er gnist i kamp/flugt/frygtspillet, særligt hos Stanley Tuccis overbevisende grundfjelds-rolige far, ligesom unge Kiernan Shipka præsterer ganske nydeligt som den døve Ally, hvis tegnsprogsfordring i den tilspidsede situation kommer familien til gode.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2019, Canada, Tyskland, Gyser, Science Fiction, Drama, Teenagere, Børn på film, 90 min.

  Dansk titel: The Silence
  Instr: John R. Leonetti Prod: Robert Kulzer m.fl. Manus: Carey Van Dyke, Shane Van Dyke Baseret på: roman af Tim Lebbon Foto: Michael Galbraith Klip: Michele Conroy Mus: tomandandy