Alpha (2018)

  Engang for længe, længe siden blev en dreng til mand sammen med en ulv, da han lærte at klare sig selv mod store farer i vildmarken.


  PLETVIS SMUKT STORDRAMA

  + PLUS: poesi | naturen som medspiller | spænding
  -MINUS: effekter | for meget musik | stift koncept

   

  Dette pletvist smukke og poetiske stordrama har sine store slagsider i jammerlige visuelle effekter, et stift forhistorisk fuldkoncept med mærkeligt sprog og agendaer, samt en allestedsnærværende, støjende underlægningsmusik.

   

  Gennem fortidens farer

  Teenageren Keda er den stolte jæger Taus pode, og de er for første gang på langfartsjagt med "gutterne", da noget går helt galt, og Keda havner på en klippeafsats og regnes for død. Men efter et stykke tid vågner Keda op til dåd - næsten da - og må kæmpe sig gennem fortidens farer alene (dog snart med følgeskab af en ulv, der bliver håndtam.)

   

  Kosmisk perspektiverende

  "Alpha" imponerer ind imellem med sin både historiske og komisk perspektiverende fortælling. Det kan godt gå hen og blive helt rørende, især når fotograferingen knivskarpt og ikke-effektbelemret indrammer overvældende natur.

   

  For stiv i betrækket

  Men stil og spil bliver hurtigt for stift. Man sidder med en klar fornemmelse af, at formen er for meget en klods om benet, til at "Alpha" for alvor kan springe ud i fuld flor og bygge videre på sine rigtig fornuftige takter. Kodi Smit McPhee præsterer passabelt som den hårdt prøvede Keda, og mange af hans scener med ulven er ganske nuttede.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2018, USA, Canada, Action, Drama, Eventyr, Historie, Teenagere, Dyr på film, 96 min.

  Dansk titel: Alpha
  Instr: Albert Hughes Prod: Albert Hughes m.fl. Manus: Daniele Sebastian Wiedenhaupt Foto: Martin Gschlacht Klip: Sandra Granovsky Mus: Joseph S. DeBeasi, Michael Stearns
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation