The Necessary Death of Charlie Countryman (2013)

  En rodløs ung amerikaner følger et råd fra sin afdøde mor: Tag til Bukarest. Uden mål og med befinder han sig snart midt i en uoverskuelig affære.


  FORMÅLSLØST

  Stjernespækket romantisk thrillerdrama med et twist af komedie: denne film vil meget mere, end den reelt kan, og det plører efterhånden ud i regulær idioti. Filmen er voluminøs i sin fortællestil med både hele farvespektret og støjende underlægningsmusik.

  Hvorfor?
  Man kan virkelig undre sig over, hvorfor denne film overhovedet skulle laves. Og endnu mere, hvordan det er lykkedes at få stjernenavne som Shia LaBoeuf, Mads Mikkelsen, Evan Rachel Wood, Til Schweiger, Rupert Grint, Vincent D’Onofrio og Melissa Leo til at stille energi til rådighed?

  Håbløst plot
  Filmens plot er håbløst. I virkeligheden er historien baseret på en lille håndfuld idéer, som så munder ud i stemninger og klichéer. Men Shia LaBeoufs Charlie Countryman havner i hvert fald i Rumæniens hovedstad, Bukarest.

  En tur til Rumænien
  Det gør han udelukkende, fordi hans afdøde (!) mor har rådet ham til at tage dertil. I flyet møder han en rar rumæner, der dog også dør ved hans skulder.

  Røven på komedie
  Vel ankommet til Bukarest møder Charlie snart mandens datter, men hun er ingen helt almindelig rumænsk folkedanser, og det varer ikke længe, før Charlie får røven på komedie og en pistol i munden: Mads Mikkelsen er nemlig kvindens mand, og han er ikke venligt stemt – på nogen måde.

  Komikken hersker
  Det komiske islæt er egentlig herskende, selv i de mest voldelige scener. Men der er absolut intet morsomt ved filmen. Charlies britiske room mates på vandrerhjemmet fylder ham i hemmelighed med extacy - se dét er da sjovt!

  Frisk vind i et glas vand
  Mads Mikkelsen får rent faktisk en lille smule ud af sin skurkerolle og udgør et af de mere interessante pust i en filmoplevelse, der med lidt god vilje er en frisk vind i et glas vand.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, USA, Rumænien, Drama, Komedie, Romantik, 103 min.

  Dansk titel: Charlie Countryman
  Instr: Fredrik Bond Prod: Albert Berger, Craig J. Flores, William Horberg, Ron Yerxa Manus: Matt Drake Foto: Roman Vasyanov Klip: Hughes Winborne Mus: Christophe Beck
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering