Hot Summer Nights (2017)

  En teenager havner på en bumpet vej, der både bringer ham i uføre og i retning af sin første store forelskelse.


  RODEDE AFFÆRER

  + PLUS: sommerstemning | lækre ansigter
  -MINUS: rodet historie | vil for meget | musik

   

  Her er et sommer-krimidrama, der synes helt og holdent slået op på Timothée Chalamet-effekten: Som den smukke ung mand Daniel fører Chalamet an i en historie, der er både rodet, bumpet og vil alt for meget.

   

  Uskyldsren fremtoning

  Daniel er den nye dreng i lokalsamfundet, og han er et let offer for hash- og stofhandleren Hunter. Snart er Daniel alle tiders sælger, måske fordi hans uskyldsrene fremtoning ikke vække nogens mistanke. Men problemerne begynder at opstå, da Daniel forelsker sig i Hunters uopnåelige søster.

   

  Babe no. 1

  Denne McKayla er byens babe no. 1, og det ligger slet ikke i kortene, at spinkle Daniel skal kunne score hende - særligt ikke fordi hun er farligt god: Hunter værner over hende, selvom de længe ikke har været på talefod.

   

  I et utal forskellige retninger

  I glimt fornemmer man, hvilken fin lille coming of age-fortælling, "Hot Summmer Nights" kunne være blevet, hvis fortællingen var holdt i stram snor. I stedet stikkes der afsted i et utal forskellige retninger - lige fra indledningens (enerverende) episodisk-komiske optrin, over vold og krimi med pomp og pragt, til en jordnær forelskelsessaga med dryp fra de våde teenagelæber.

   

  Skønheds-skydeskive

  Midt i den flot ramte sommerstemning agerer Timothée Chalamet skønheds-skydeskive, men han når ikke at få et ben til jorden i et konglomerisk drama, der ikke kender sin besøgelsestid. Alt vel rigelig musikunderlagt med både originale toner og tidstypiske 90'er-hits.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2017, USA, Drama, Krimi, Romantik, Teenagere, Coming of Age, 107 min.

  Dansk titel: Hot Summer Nights
  Instr: Elijah Bynum Prod: Dan Friedkin m.fl. Manus: Elijah Bynum Foto: Javier Julia Klip: Dan Zimmerman m.fl. Mus: Will Bates
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation