7500 (2019)

    En ung pilot oplever sit livs mareridt ombord på et passagerfly, da det kapres af terrorister.


    HØJINTENSIVITET I LUFTEN

    Helt igennem stærk og på-kanten-af-sædet-inspireret actionthriller, der i kraft af sin meget enkle opsætning først og fremmest lukrerer på den dygtigt strukturerede, bagvedliggende spænding.

     

    Terrorister i luften

    Joseph Gordon-Levitts unge amerikanske pilot Tobias Ellis skal co-flyve et passagerfly fra Berlin til Paris, men meget går galt. Ikke længe efter take-off står det nemlig klart, at en håndfuld terrorister er med ombord. Og de er i dén grad ikke venligt stemt, særligt ikke fordi døren ind til piloterne forbliver låst under hele seancen.

     

    Meget stor udfordring

    Dét bliver en mere end almindeligt stor udfordring for Tobias – hans gravide kæreste er nemlig stewardesse i kabinen. Men kan han holde sig fra at åbne døren? Spændingen sitrer til det allersidste.

     

    Fremragende disponeret

    Et af de helt store plusser ved "7500" (flysprogskode for terrorister ombord) er det totale fravær af underlægningsmusik. Fremragende disponeret! Nu får vi i stedet det fulde udbytte af pulsen, nerven og de stærke indre dramaer i en konstant fly- og kaosstøj.

     

    Blændende pilotpræstation

    Gordon-Levitt er med markant effekt solostjernen, og birollerne blegner mærkværdigt – terroristerne er nok også lige en tand for hårdt optrukne. Til gengæld er Gordon-Levitt helt ude, hvor metalsmagen i munden overtager i en blændende pilotpræstation.

     

    Spændingen kommer indefra

    Mere skal der ikke til – sådan at forstå, at "7500" ikke overgør sin fortællestil (langt det meste af handlingen opleves inde fra piloternes cockpit). Spændingen kommer indefra, hvad også fraværet af musik understreger – hvilket bidrager med et løft på mindst en stjerne i vurderingen.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, USA, Thriller, Action, Drama, Fly på film, 93 min.

    Dansk titel: 7500
    Instr: Patrick Vollrath Prod: Jonas Katzenstein m.fl. Manus: Patrick Vollrath Foto: Sebastian Thaler Klip: Hansjörg Weissbrich
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation