Little Miss Sunshine (2006)

  En særdeles broget familie rejser gennem USA, så den 7-årige datter kan deltage i en skønhedskonkurrence i Californien.


  SOLSKIN MED SKYER

  Herligt sprudlende indie-film, der deler sig balanceret mellem drama og komedie. "Little Miss Sunshine" er hjertelig og kærlig i sin skæve tilgang til skæve personligheder.

  Broget familie
  7-årige Olive er helt vild i varmen efter at deltage i børneskønhedskonkurrencen, Little Miss Sunshine, i Californien, og hendes brogede familie tager med i det gamle folkevognsrugbrød.

  Filterløs bedstefar
  Der er den let bitre far, der gerne vil slå igennem med sine bud om at leve livet som en vindertype, der er den filterløse bedstefar, der tager coke og taler grimt.

  Hader alle
  Og storebror har valgt ikke at tale med nogen, samtidig med at han hader alle mennesker på Jorden. Morbroderen er også med, som nyslået selvmordskandidat der kræver opsyn.

  Morsomme situationer
  Rejsen gennem USA kræver selvsagt tålmodighed og gåpåmod. Bilen strejker flere gange og kan efterhånden kun løbes i gang og starte i tredje gear - hvilket skaber morsomme situationer!

  Kreativ persontegning
  Der kan være en tendens til lidt for kreativ persontegning, men helt overordnet æder man det skæve snit, fordi spillet og replikkerne sidder temmelig tæt på skabet. Dog uden at det bliver decideret funklende.

  Menneskelig morale
  Og så er der den menneskelige morale i, at søde og naturlige Olive slet ikke passer ind i en californisk skønhedskonkurrence, der hylder det overfladiske: fint serveret hen imod den skøre slutning. Dean Norris optræder i en velsmurt lille birolle som motorcykelbetjent, der pludselig bliver nem at tale med, da han ser et pornoblad.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, USA, Drama, Komedie, Børn på film, Teenagere, Biler på film, 101 min.

  Dansk titel: Little Miss Sunshine
  Instr: Jonathan Dayton Prod: Albert Berger, David T. Friendly, Peter Saraf, Marc Turtletaub Manus: Michael Arndt Foto: Tim Suhrstedt Klip: Pamela Martin Mus: Mychael Danna
  Priser
  • AA - Bedste birolleskuespiller (Arkin)
  • AA - Bedste manuskript
  • AAN - Bedste film
  • AAN - Bedste birolleskuespillerinde (Breslin)
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespiller (Collette)