Breaking Bad [5] (2013)

  En kræftsyg kemilærer og familiefar giver fanden i hele verden og indleder en sofistikeret, kriminel løbebane.


  KRONEN PÅ VÆRKET

  Sammenhængende i denne serie:

  Breaking Bad [1] (2008)
  Breaking Bad [2] (2009)
  Breaking Bad [3] (2010)
  Breaking Bad [4] (2011)
  Breaking Bad [5] (2013)

  Det er vemodigt at skulle tage afsked med en af de bedste amerikanske tv-serier i nyere tid: "Breaking Bad" har i dén grad leveret varen som højspændt og psykologisk betændt kvalitetsvare, og femte og sidste sæson er kronen på værket.

  Ingen vej tilbage
  Dramaet går ind i en fase, hvor det ikke længere er muligt at vende tilbage, og femte sæson lykkes mesterligt i de svære afrundingers kunst - og vel at mærke i en blanding af barsk vildskab og vemodig endegyldighed.

  Uopnåelig lykke
  Alle spillerne er helt med på andægtigheden, og den umulige, uopnåelige lykke breder sig helt ud blandt de mindre biroller i en fuldblods-mørk tv-oplevelse.

  Små mesterværker
  Hver episode i femte sæson er i sig selv klassikere, små mesterværker i deres kantede og velskrevne verdener af mere eller mindre alle syv dødssynder på én gang.

  Evigt ekko
  Man må knibe sig selv i armen og måske sågar en lille tåre: Afskeden med "Breaking Bad" er præget af den eminente afrundings kunst og et ekko, der bliver ved med at synge mellem de rå bjerge, der spiller en helt særlig rolle i denne sidste sæson.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024