Breaking In (2018)

  En mor med to børn bliver fanget blandt psykopat-indbrudstyve i et topsikret luksushus.


  VELKENDT FORMEL

  Alle de velkendte ingredienser nærmest spræller af overgearing i denne house invasion-thriller: "Breaking In" byder på professionelt virksom, men knaldhamrende forudsigelig action, så det basker.

   

  Langt ude i skoven

  Familien Russell (uden far, der passer karrieren) er på vej til fru Shaun Russells afdøde fars enorme villa langt ude i skoven. Børnene er henholdvis teenagepige og præteenagedreng, og der er optræk til fnidder allerede i bilen.

   

  Noget er galt...

  Ombord i det enorme hus, som det er meningen de skal begynde at tømme, fornemmer Shaun snart, at noget er galt. Huset er ekstraordinært topsikret med alarmer, kameraer og pansrede ruder, men alarmsystemet virker ikke.. Og ganske rigtigt: Snart dukker fire psykopat-indbrudstyve op en efter en.

   

  Der må være en blonde

  Men Shaun har ikke tænkt sig at give op så let. Godt nok har indbrudstyvene hendes børn, mens hun forsøget at udtænke en redningsplan. Men der må alligevel være en blonde. Problemer et bare, at når først huset er låst med alle alarmer aktiveret, er det så godt som umuligt at komme ind.

   

  Hårdt bøjet spændingskurve

  "Breaking In" underholder takket være fint spil og flot lukushus-koreografi - og spændingskurven er bøjet over thrillergenrens knæ, så det bedste er gemt til sidst. Hele filmen er (selvfølgelig) underkastet rædselsvækkende mængder underlægningsmusik og smarte lyde, hver gang teknologi er involveret.

   

  Payback Is a Mother

  Filmens tagline er meget "kønspolitisk korrekt" Payback Is a Mother" - omvendt fyger det gennem luften med bitch-skældsord, når de skumle indbrudstyve (der i øvrigt er på jagt efter et godt gemt pengeskab med millioner) erfarer, at hun i dén grad kan bide fra sig.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2018, USA, Japan, Thriller, Action, Krimi, Teenagere, Børn på film, 88 min.

  Dansk titel: Breaking In
  Instr: James McTeigue Prod: Sheila Hanahan m.fl. Manus: Ryan Engle Foto: Toby Oliver Klip: Joseph Jett Sally Mus: Johnny Klimek
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation