Bad Boys (1995)

  To sorte politimænd har deres helt egne metoder, når storbyens kriminalitet skal bekæmpes.


  RAPKÆFTET

  Sammenhængende film:

  Bad Boys (1995)
  Bad Boys II (2003)
  Bad Boys 3 (2017)

  Ekstremt støjende og ucharmerende, tomhjernet actionkomedie, der forsøger at forme et sprødt makkerpar ud af Will Smith og Martin Lawrence.

  Det sorte makkerpar
  De er begge politibetjente, den ene ungkarl med masser af friske damer, den anden gift med en mistroisk kvinde, og det bliver ikke bedre af, at manden skal beskytte et kvindeligt vidne med masser af læberødt.

  Udsøgt dumt
  "Bad Boys" er virkelig udsøgt dum i sine replikker og har ikke for fem flade grunkers idé - andet end at gøde eksisterende sort-betjent-klichéer i en konstant oprørt stemning.

  Kitsch og grinagtighed
  Der er bare hverken bid i action eller humor - begge dele er flade oplevelser, og hverken Smith eller Lawrence kan tilføre andet end kitsch og grinagtighed til deres roller.

  Homofobien stortrives
  Og så stortrives homofobien helt uden perspektivering eller glimt i øjet: Martin Lawrence er fuld af foragt, da den rødmalede babe mistænker ham for at være bøsse: Blot en af flere markante udmeldinger i filmen.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, USA, Action, Komedie, Krimi, Biler på film, 118 min.

  Dansk titel: Bad Boys
  Instr: Michael Bay Prod: Jerry Bruckheimer, Don Simpson Manus: Michael Barrie, Jim Mulholland, Doug Richardson Foto: Howard Atherton Klip: Christian Wagner Mus: Mark Mancina