A Force of One (1979)

  En dygtig karatebokser hyres af politiet, der gerne vil i træning, så de kan komme kriminaliteten i storbyen til livs.


  HÆDERLIG B-FILM

  I mange henseender ubehjælpsom og primitiv 70'er-action, men denne Chuck Norris-film er alligevel ikke helt tabt bag en vogn er blandt andet præget af ganske hæderligt skuespil.

  At lære kunsten
  Norris spiller den professionelle karatebokser, Matt Logan, der en dag kontaktes af politiet. Der er nemlig en morder på spil, der slår betjente ihjel - ved hjælp af karate, så nu vil de gerne lære kunsten, så de kan forsvare sig.

  Brovtende formidling
  Teknikken lader meget tilbage at ønske, og det bliver da også ind imellem komisk at betragte. Men historien holder egentlig rimeligt i mål, selvom den formidles lovligt brovtende.

  Lyse lokker
  Bedst blandt skuespillerne er Jennifer O'Neill som betjenten Mandy Rust, der kommer tæt på Matt Logan og hans lyse lokker: Chuck Norris spiller hæderligt.

  Opblomstringer
  Lyden er ind imellem rædsom, men som med filmen generelt er det af og til opblomstringer, hvor det hele egentlig glider meget pænt.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1979, USA, Action, Krimi, 90 min.

  Dansk titel: Force one - Karateeksperten
  Instr: Paul Aaron Prod: Alan Belkin Manus: Pat E. Johnson, Ernest Tidyman Foto: Roger Shearman Klip: Anne Goursaud, Bert Lovitt Mus: Dick Halligan
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation