The Pink Panther (2006)

  En absurd klodset politimand løser på forunderlig vis en kompliceret kriminalgåde, til stor fortrydelse for hans overordnede.


  JÆVN HUMOR-BRISE #1

  Sammenhængende film:
  The Pink Panther (1964)
  A Shot in the Dark (1964)
  The Return of the Pink Panther (1975)
  The Pink Panther (2006)
  The Pink Panther 2 (2009)

  Sat op mod Peter Sellers' originale fortolkninger af den klodsede franske politimand, Jacques Clousseau, er Steve Martins sikkert for mange en ringe erstatning. Men det er alligevel ikke ringe endda.

  Ekstrem uduelighed
  En berømt fodboldtræner er blevet myrdet, og ledelsen i Paris' politi vælger bevidst at tilkalde Jacques Clousseau, der er kendt for sin ekstreme uduelighed.

  Uventet ære
  Det er nemlig ikke meningen, at Closseau skal løbe med æren, men det kommer ikke til at gå helt efter ledelsens planer.

  Jævn humor-brise
  Der opstår en jævn humor-brise, sådan at forstå at denne velfinansierede genindspilning har pæn succes med at udnytte de oprindelige films form.

  Udpræget lagkagekomik
  Og Steve Martin har jo komisk talent. Det bliver bare lidt for udpræget skabagtigt, og Jacques Clousseau-figuren mister meget af sin skæve charme til fordel for endnu mere udpræget lagkagekomik.

  Ærlig morskab
  Det er enkeltsituationerne man morer sig kosteligt over. Når de ikke er kørt helt ud i overdrevets bundløshed, er der en pæn portion ærlig morskab at glæde sig over.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, USA, Komedie, Farce, Krimi, 93 min.

  Dansk titel: Den lyserøde panter
  Instr: Shawn Levy Prod: Robert Simonds Manus: Len Blum, Steve Martin, Michae Saltzman Baseret på: film af Blake Edwards Foto: Jonathan Brown Klip: George Folsey Jr., Brad E. Wilhite Mus: Christophe Beck