Big Daddy (1999)

  En festglad ungkarl får ved et tilfælde en femårig dreng ind ad døren. Måske kan far-rollen åbne nye døre..


  NYBEGYNDER-FAR

  Tørt uinspireret romantisk komedie, der forsøger at dreje lidt nye klatter ler på en allerede grim krukke.


  Ingen saftig humor
  Det former en alt andet end saftig humor, der mere spiller på stereotyperne end udnytter de oplagte muligheder i den potentielt nuttede historie.

  Ny tilværelse
  Ungkarlen Sonny lever livet med kammerater, øl og lidt løst på damefronten. Da han pludselig en dag står med en femårig dreng i sin dør, bliver det begyndelsen på en ny tilværelse.

  Held i kærlighed?
  Drengen har brug for en ny familie, og Sonny opdager hurtigt, hvordan faderinstinktet får kinderne til at blusse. Og måske det endda kan betyde held i kærlighed?

  Eksplicit nedladende
  "Big Daddy" er overraskende eksplicit nedladende i sine stereotypiseringer: Mænd i 60-års-alderen har klamme, gamle nosser, og bøsser er sjove og lidt dumme i en evig feminin pussenusning om hinanden. For bare at nævne et par af de groft afskårne kanter, filmen tumler omkring uden at blinke.

  Farveløst underspil
  Havde det så bare været sjovt i al sin grovhed - men det er det ikke. "Big Daddy" udnytter aldrig den oplagte far/søn-faktor til andet end at promovere Adam Sandlers farveløse underspil.

  Oceaner af popmusik
  Og så er der oceaner af popmusik, der ikke alene supplerer handlingen, men også overdøver den ved pludselig på det nærmeste af stjæle lydbilledet midt i en dialog.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Komedie, Drama, Børn på film, Romantik, 93 min.

  Dansk titel: Big Daddy
  Instr: Dennis Dugan Prod: Sidney Ganis, Jack Giarraputo Baseret på: Steve Franks, Tim Herlihy, Adam Sandler Foto: Theo van de Sande Klip: Jeff Gourson Mus: Teddy Castellucci