The Slumber Party Massacre (1982)

    En ekstremt dræbe-liderlig morder går i flæsket på en gruppe unge mennesker. Mordvåbnet er en elektrisk boremaskine med et meget langt bor.


    METAL-PENETRATION

    Interessant nok er manuskriptet til denne exploitation-gyser forfattet af den feministisk-aktivistiske Rita Mae Brown - for guderne skal vide, at "The Slumber Party Massacre" ikke portrætterer sine unge kvinder i et særligt heldigt lys. Hjælpeløst skriger og vrider de sig i mødet med den meget dræbe-liderlige seriemorder, en fuldvoksen mand med et stål-penetrerende mordvåben.

     

    Morder i den syvende himmel

    Morderen kommer i den syvende himmel - som minimum - da han får fri adgang til en gruppe gymnasiepiger (og et par drenge) under en hjemmefest. Nu kan han uforstyrret praktisere den helt særlige fetisch at bore hul i de unge mennesker med sit meget lange bor, monteret på en elektrisk boremaskine.

     

    Enkelt fabrikeret og koreograferet

    Vi er vidner til en enkelt fabrikeret og koreograferet teenage-gyser, der ikke sætter sit B-præg under en skæppe. Effekterne er mest virkningsfulde, når de holder sig til et mere subtilt niveau - fx et par gynger, der bevæger sig i mørket: Sad morderen på en af dem for et øjeblik siden?

     

    Relativt sober

    Det meste af filmoplevelsen er relativt sober, det bestialske mordtema taget i betragtning - og underholdningsværdien er pænt høj som følge af det billigt-ekstra-overdrevne snit. De unge og prisgivede spiller egentlig passabelt - og så er der fuldt blus på Ralph Jones' anmassende elektroniske underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1982, USA, Gyser, Exploitation, Teenagere, 77 min.

    Dansk titel: The Slumber Party Massacre
    Instr: Amy Holden Jones Prod: Amy Holden Jones Manus: Rita Mae Brown Foto: Stephen L. Posey Klip: Sean Foley Mus: Ralph Jones
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation