Charly & Steffen (1979)

  En knallertrebel genforenes med sin kammerat, men erfarer, at ungdomslivet i Aarhus er forbundet med meget store udfordringer.


  VAG OPFØLGER

  Sammenhængende film:
  Mig og Charly (1978)
  Charly & Steffen (1979)

  Filmfotograf Henning Kristiansen overtog her helt og holdent instruktionen efter at have samarbejdet med Morten Arnfred på "Mig og Charly".

  Oplagt opfølger
  "Charly & Steffen" er den helt oplagte opfølger til succes-ungdsomfilmen fra året før, men desværre er al ægtheden gået fløjten til fordel for det helt igennem jævnt rutineprægede.

  Gammelt venskab
  Efter at have vinket efter Charlys knallert på landevejen, har Steffen ikke set sin gamle kammerat, men nu støder de to igen ind i hinanden i Aarhus.

  Uforstående voksne
  Her kæmper Steffen for at finde sig selv mellem ikke særligt forstående voksne, og mødet med den spøjse Charly kan måske give tilværelsen et tiltrængt pift.

  Ikke megen intensitet
  Der er langt mellem de intense scener, hvis de da overhovedet opstår: "Charly & Steffen" emmer af vi filmer lige en 2’er og i virkeligheden ikke af så meget andet.

  Langtrukne sangscener
  Læg hertil en række meget langtrukne sangscener, hvor Lone Kellerman folder sig ud i hverdagsdanske "viser", eller Allan Olsen, der med brun farve i hovedet og hvide handsker mimer til kendt baggrundsmusik, i hvad der føles som et kvarter.

  Ubehjælpsomt
  Den "nuttede" kærlighedsaffære mellem Steffen og Jannie er i bedste fald ubehjælpsom, ligesom de voksne, med Ghita Nørby og Jesper Christensen som flagskibe, ikke på noget tidspunkt finder en troværdig manuskriptside at servere en replik fra.

  Afsluttende dramatik
  Afsluttende dramatik med "rockere" på banen med krydsklipning til et langstrakt teaternummer tilfører ikke andet end yderligere forvirring.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023