The Stuff (1985)

  En mærkværdig og velsmagende hvid substans vælter op ad jorden og bliver et desserthit. Men "cremen" har bagsider!


  FARLIG SNASK

  Alle børn og barnlige sjæle - eller blot dem med en sød tand - falder bagover af begejstring, da den nye super-dessert "The Stuff" markedsføres. Substansen, der af uransalige grunde vælder op fra jorden, har den bagdel, at den - ud over at smage lækkert - også er både afhængighedsskabende og forvandler folk til lækkersultne zombier.

   

  Klassisk B-pakke

  Med den klassiske B-pakke af billigt udseende effekter, vaklende skuespil og overraskelsesgys, der ikke altid kommer som overraskelser udgør "The Stuff" en sær, men fornøjelig filmoplevelse, for selvhøjtidelighed er her bestemt ikke meget af.

   

  Spraglet og kejtet

  På trods af alle det mere eller mindre velvilligt ubehjæpsomme snit, ejer manuskriptforfatter og instruktør Larry Cohen et fint overblik over den spraglede og kejtede historie og det tilhørende farvestrålende effektmageri.

   

  Ud i ekstremerne

  Så selvom herlighederne ofte kører ud i ekstremerne, mister "The Stuff" ikke sin røde tråd i den hvidt vældende snask, der binder handlingen sammen. Det er svært ikke at trække ofte på smilebåndet ad den kreative tilgang - så betyder de vulgære effekte mindre. Helt som ventet er filmen underkastet rigelig med underlægningsmusik.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1985, USA, Gyser, Science Fiction, Komedie, Zombiefilm, Exploitation, 87 min.

  Dansk titel: The Stuff
  Instr: Larry Cohen Prod: Paul Kurta Manus: Larry Cohen Foto: Paul Glickman Klip: Armond Lebowitz Mus: Anthony Guefen