Zulu (2013)

  Et par Cape Town-kriminalbetjente kommer i allerhøjeste livsfare, da de forsøger at opklare en stribe mord.


  MØRK MELANKOLI

  Forfriskende nye omgivelser til en klassisk kriminalgåde: "Zulu" udspiller sig i og omkring Cape Town, og det smitter positivt af, også på de indre dramaer.

  Sammenbidt betjent
  Baseret på Caryl Fereys bog fortæller filmen historien om Forest Whitakers sammenbidte kriminalbetjent Ali Sokhela og hans fordrukne og sexafhængige makker, Orlando Blooms Brian Epkeen. De er dybest set godt klar over, at deres liv er på spil, når de stikker næsen i de kriminelles verden - og det er de nødt til i forbindelse med et brutalt kvindemord.

  Mørk melankoli
  Det overhængende vanvid i et fredløst og stadig blomstrende racistisk Sydafrika er stærkt skildret, mest fordi det i helheden mere antydes end understreges af den mørkt melankolske historie. Her er både Forest Whitaker og Orlando Bloom vigtige formidlere, og de gør det begge godt med Whitaker som filmens mest vingeskudt interessante figur.

  Spektakulær ørkenvandring
  At volden ind imellem tager overhånd tager kun toppen af en fin filmoplevelse, der kulminerer i en visuelt spektakulær ørkenvandring - med en meget definitiv udgang. Alexandre Desplats pris-nominerede musik er til stede uden at oversovse begivenhederne, og slutteksterne underbygges fint med tankevækkende stilfærdige toner.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, Sydafrika, Thriller, Krimi, Drama, 110 min.

  Dansk titel: Cape Town Cops
  Instr: Jérôme Salle Prod: Richard Grandpierre Manus: Julien Rappeneau, Jérôme Salle Baseret på: bog af Caryl Ferey Foto: Denis Rouden Klip: Stan Collet Mus: Alexandre Desplat