Pigen og drømmeslottet (1974)

  En romantisk ung kvinde forelsker sig i et lille slot og dets ejer, men det kan blive svært at gøre drømme til virkelighed, når spekulanter sætter en kæp i hjulet.


  PASSABEL RUTINE

  Lisbet Dahl debuterer hér som jordbunden, rødhåret storbypige, der forføres af både slot og slotsejer, da hun besøger sin tante på landet.

  Idyllen trues
  Men smuglere og spekulanter står på spring og truer idyl og kærlighed, men mon ikke det gode vinder i sidste ende?

  Uden originalitet & idé
  Som det her mere end antydes, er "Pigen og drømmeslottet" en helt igennem klassisk folkekomedie, der trækker på det Morten Korch’slige set up uden at skele til originalitet eller idé.

  Det sikre valg
  Baseret på Familie-Journal-forfatter, Erik Nerløes, bestseller er filmen også i sit litterære forlægsvalg urklassisk rutinearbejde: det sikre valg.

  En smule charme
  Uanset hvor fladpandet historien end måtte være, rummer den dén smule charme, der sætter lidt fut i de folkekære skuespilleres standardroller.

  Små glimt i øjet
  Paul Hagen med dialekt og karatetricks i rød træningsdragt er ikke fuldstændig tåbelig, ligesom Karl Stegger har sine øjeblikke, særligt når han er koncentreret om sit lille mikroteater eller fyrer talemåder af, som han tydeligvis ikke har særlig godt styr på.

  Et lille frisk pust
  Lisbet Dahl debuterer pænt og udgør et ikke ueffent pust af noget anderledes til den fortærskede komediegenre, og Karen Lykkehus’ hjertesyge tante Vollesen har da en smule glimt i øjet.

  Ganske påtaget
  Det "dramatiske" bagmandsplot som den evige trussel mod freden og kærligheden er helt som forventet ganske påtaget, men det hele ender jo alligevel godt, så der er håb for fremtiden.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024