Cry in the Wild (1991)

    En landsbydåre kidnapper en ung kvinde, som han planlægger at bruge efter forgodtbefindende. Men lokalsamfundet er på sporet.


    VOLD I VILDMARKEN

    Jævnt håndtam og udvandet tv-film, der dog har sine små kvaliteter udi krimi- og naturvildskab - og David Morses portræt af landsbytossen Bicycle Pete er heller ikke helt ueffent.

     

    Kidnappet ved højlys dag

    Baseret på virkelige hændelser fortælles historien om, hvordan denne Bicycle Pete ved højlys dag kidnapper teenageren Peggy Ann foran en gruppe børn. Han slæber hende med ud i vildmarken, som han kender som sin egen bukselomme.

     

    Ikke nogen udvej

    Spørgsmålet er, hvor længe Pete kan holde den kørende... Med hele lokalsamfundet (inklusive hunde) i hælene er der vist ikke nogen udvej. Og stakkels Peggy Ann må imens sidde, gå og ligge model til lidt af hvert.

     

    Alt andet end kreativ

    Fortalt i en udtværet og alt andet end filmisk kreativ tv-stil fremstår "Cry in the Wild" ikke ligefrem som nogen lækkerbisken. Samtidig er det meste af skuespillet helt og holdent på rutinen, med David Morses dåre/tosse-portræt som undtagelsen (her har man også fået kreeeret noget af et tandsæt til ham!)

     

    Universel fremdrift

    Underkastet så alt rigelige mængder musik og med klip-til-reklame-klipperytme må man først og fremmest sætte sin lid til dén trods alt universelle fremdrift, som bortførelsen og dens psykologiske thrills medfører. Ikke at man sidder dirrende af spænding, men interessen for, hvordan Bicycle Pete og ikke mindst Peggy Ann klarer skærene er intakt.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1991, USA, Krimi, Drama, Teenagere, Børn på film, 90 min.

    Dansk titel: Cry in the Wild: The Taking of Peggy Ann
    Instr: Charles Correll Manus: Durrell Royce Crays Foto: Steven Shaw Klip: Mark W. Rosenbaum Mus: Sylvester Levay