The Story Lady (1991)

  Da en ældre dame flytter hjem til sin datter, er hun frustreret over ikke at kunne komme i frivilligt arbejde. Men hun har et ganske særligt talent.


  FESNE FORTÆLLINGER

  Her et iltfattigt tv-indspark i et emne, der ellers burde emme af inspiration: Jessica Tandys gode gamle højtlæsningstante Grace er netop flyttet hjem til sin datter og svigersøn for at nyde sin tredje-fjerde alder. Men hun kommer til at kede sig, hvis hun bare skal gå hjemme med det huslige.

   

  Et stort talent

  Hvad hun ikke havde set komme er, at det er utrolig svært at få et frivilligt arbejde, da det kræver alle mulige tilknytninger. Derfor springer hun ud i sit helt store talent, nemlig højtlæsningen. Hun begynder med at leje sig ind hos en primitiv lokaltv-station. Men snart bliver hun opdaget og headhuntet af alle tiders kommercielle kabalkanal. Spørgsmålet er, om Grace er gearet til sådan et cirkus?

   

  Familien over karrieren

  En af spidserne på kabelstationen har en datter, der allerede er stor fan af højtlæsnings-Grace. Måske kan Grace midt i al virakken samtidig får lært pigens mor, at samvær med familien altså er vigtigere en karriereræs? Noget, det kniber med at forstå.

   

  Endeløse cirkler

  "The Story Lady" cirkler og cirkler endeløst rundt i sit eget moralske tema med (uden) variationer. Det er ikke alene kejtet, det er også kedeligt, og det er svært at få øje på, hvad der skal give tv-filmen så meget medvind, som den angivelig har haft, komplet med en Golden Globe-nominering til Tandy. Oceaner af sødladen underlægningsmusik understreger det glansbilledeagtige, som præger filmoplevelsen fra første scene.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1991, USA, Drama, Børn på film, 94 min.

  Dansk titel: The Story Lady
  Instr: Larry Elikann Prod: Joseph B. Wallenstein Manus: Robert Zeschin Foto: Kees Van Oostrum Klip: Peter V. White Mus: Lee Holdridge
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG-N - Bedste tv-skuespillerinde (Tandy)