Scary Movie 2 (2001)

  Fire smøbøvede teenagere ledes ind i fristelse og uhygge, da deres professor inviterer dem hjem i et åndeligt besat hus - med skumle bagtanker.


  I FLÆSKET PÅ DUMHEDEN #2

  Sammenhængende film:

  Scary Movie (2000)

  Scary Movie 2 (2001)

  Scary Movie 3 (2003)

   

  Mere af samme ligefremme og komplet fladpandede skuffe, og på niveau med 1'eren: "Scary Movie 2" slækker ikke på sin (skønne) politiske ukorrekte humor, der nedgør, latterliggør og udstiller til den helt store guldmedalje. Den var ikke gået i dagens #MeToo-tider blandt meget andet.

   

  Genre-kådhed

  Samtidig flettes endnu flere parodier på gyserklassikere ind på mere eller mindre finurlig vis, som det er typisk for denne genres kådhed. Vi begynder fx endnu engang med en parodi på The Exorcist (1973), hvor James Woods har en kort optræden som præst på djævleuddrivelsestogt. Men i stedet bliver han liderlig over det, han ser!

   

  Sprødt morsomt

  Der er betagende mange af detaljerne i de opfindsomme scener, der har den nødvendige dobbelthed boende i sig, hvilket gør dem sprødt morsomme. Flere af de unge kvinder er fx så sexkillinge-fikserede, at det skriger til himmelen - her får vi bl.a. serveret en g-strengs-sagging, dvs. en ung kvinde, der flasher store dele af sin g-strengstrusse på bar hud.

   

  Vellykket katte-slåskamp

  Blandt de absolut mest vellykkede scener er unge Cindys en-til-en-slåskamp med en sort kat, der bestemt godt ved, hvor skabet skal stå. Her er arbejdet med animatronic-katten lige dele grimt og professionelt i et velovervejet mix. 2'eren rummer den samme mængde tåbelige replikker og samme sorte fyr, der meget åbenlyst er skabsbøsse med stort s.

   

  Festligt, farvestrålende - og dumt

  Det er således festligt og farvestrålende, samtidig med at det er dumt og fladpandet. Det er fuldpakken for denne genre, men når timingen sidder lige i skabet, er der intet, der kan vælte en film som "Scary Movie 2", hvis musikunderlægning selvfølgelig er (bevidst) overdrevet og "tilpasset" gysenes kommen og gåen.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2001, USA, Komedie, Farce, Gyser, Teenagere, 83 min.

  Dansk titel: Scary Movie 2
  Instr: Keenen Ivory Wayans Prod: Eric L. Gold Manus: Shawn Wayans, Marlon Wayans, Buddy Johnson, Phil Beauman Foto: Steven Bernstein Klip: Thomas J. Nordberg; Richard Pearson; Peter Teschner